Tokajský guláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso - plec, krkovice...
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 1
      ks paprika
    • chilli pasta dle chuti
    • 200
      g kysané zelí
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžička cukr krupice
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme spařená, oloupaná a pokrájené rajčata, koření a chilli. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Pak vmícháme kysané zelí a dodusíme, případně podlijeme ještě malým množstvím vody a dochutíme. Ke konci vaření vyndáme bobkový list, kuličky nového koření, vmícháme cukr a smetanu, která nám guláš zahustí a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborem, rýží, bramborovými noky... .

Komentáře k receptu

  • Martina Landovská
    Martina Landovská |

    21. 6. 2015 16:39

    Guláš vyzkoušený k dnešnímu obědu a všem moc chutnal. Divím se, že jsem první kdo na tuhle dobrotu píše chválu. Fakt to stálo za to a je jisté, že nebyl dnes naposledy.