Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl. Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte... více o Salát Caprese
Rajčata a okurku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky. Toastový chleba potřete olivovým olejem a ogrilujte, ihned na něj rozložte plátky sýra,... více o Řecký salát na toastu
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně... více o Španělská paella krok za krokem
Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Očištěné krevety naložte s nasekaným koriandrem, mátou, šťávou z limetky a citronu, chilli papričkou, solí, pepřem a 100 ml olivového oleje. Mezitím... více o Krevety na grilu
Ananas spolu s melounem, nektarinkami, broskvemi, blumami a hruškami nakrájejte na plátky a z obou stran je opečte na grilu. Podle potřeby zakápněte... více o Ovocný salát s fetou a mátou
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride
Nadrobno nakrájenou sušenou šunku orestujte na olivovém oleji, přidejte nasekaný česnek a zaprašte moukou. Orestujte a zalijte vývarem. Přidejte na... více o Tudelská zeleninová polévka
Na oleji orestujte nahrubo nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidejte celá kuřecí prsa, citronovou kůru a papriku, zalijte vývarem a... více o Citronovo-kuřecí polévka
Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte. Na másle... více o Chřestová polévka
Moučkový cukr šlehejte s kokosovým mlékem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vmíchejte jemně namletý kokos a nechte chvilku odstát. Smetanu vyšlehejte... více o Zmrzlinové sendviče
Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií. Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve... více o Semifreddo s karamelovými sušenkami
Připravte si malé kelímky a dřívka na nanuky. Borůvky dejte do kastrůlku s polovinou medu a lžící vody a na mírném ohni vařte, až borůvky rozměknou.... více o Borůvkovojogurtové nanuky
Jednoduchá příprava domácího kokosového mléka: Kokos s mlékem rozmixujeme v mixéru velmi do hladka. Poté přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko.... více o Domácí kokosové mléko
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme... více o Chalupářská hrstková polévka
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle... více o Bramborové placky se sýrem po našem
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami. Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice. Koktejl bude vypadat... více o Sladké pohlazení
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu. Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky.... více o Koktejl mint vibe
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat. Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a... více o Koláč z rebarbory
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou... více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl. Prsty zapracujte... více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka. Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte... více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte. Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného... více o Piškotový koláč s jahodami
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari... více o Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1... více o Grilovaný květák (brokolice)
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme.... více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky. Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát. Do mixéru dáme bazalku, olej,... více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly -... více o Kuře na bramborách z remosky
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a... více o Třešňová omáčka
Mascarpone dáme do misky a dle potřeby přidáme tolik smetany, abychom vymíchali krémovou konzistenci (hustotu), která nám vyhovuje. Do mascarpone... více o Pomazánka se sušenými rajčaty
Rajčata pokrájíme a dáme do mísy, přisypeme okapané fazole, drobně pokrájenou cibuli a okurky. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a promícháme... více o Rajčatový salát s fazolemi
Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle... více o Pasta / pesto z česnekových výhonků
Nejprve si připravíme čerstvě upraženú zrnkovou kávu. Příprava je libovolná no doporučuji Mokka konvičku a kávu Laura z pražírny Laura Coffee ze... více o Roláda LAURA
Rozpálíme máslo. Rajče nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience - vejce, ricottu, koření a nakrájené rajče smícháme v misce a celou směs dáme do... více o Trhaná omeleta
Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a... více o Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte... více o Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám... více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.... více o Jahodový džem podle Dity P.
Fusilli uvařte v osolené vodě. Česnek oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek... více o Fusilli s ricottou
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a... více o Vepřový perkelt s nokedly
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte... více o Smetanový hrášek s fašírkou
Smíchejte vejce, cukr a sádlo. Přidejte jedlou sodu a kůru z citronu. Postupně přisypávejte hladkou mouku a rukama vytvořte lepivé těsto. Do těsta... více o Koláč Schiacciunta
Bylinky nadrobno nasekáme. Smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem. Ochucenou masu na... více o Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě