Koláč Schiacciunta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g citronová kůra
    • 1
      l jedlá soda
    • 150
      g vepřové sádlo
    • 100
      g piniové oříšky
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte vejce, cukr a sádlo. Přidejte jedlou sodu a kůru z citronu. Postupně přisypávejte hladkou mouku a rukama vytvořte lepivé těsto. Do těsta přidejte pár piniových oříšků.
2
Formu vymažte sádlem a vysypte moukou. Těsto přendejte do formy. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
3
Přibližně 5 minut před koncem pečení posypte schiaccuintu piniovými oříšky a krupicovým cukrem.
4
"Tento recept pro vás připravila známý italský kuchař Emanuel Ridi"
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: