Koláč se sardnikami a čekankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 250
      g hladká mouka + trochu na podsypání
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička sůl
    • 2
      lžíce voda
  • Na náplň
    • 100
      g sardinky
    • 2
      ks puky čekanky menší
    • 1
      hrst baby špenát
    • 150
      g sýr feta
    • 3
      ks vejce
    • 100
      ml smetana
    • 1
      lžíce hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a když vznikne drobenka, pusťte se do toho rukama. Těsto zpracujte do hladké koule, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na půl hodiny do chladničky.

RADA: Jak poznat pravé máslo

2
Sardinky očistěte, odkrojte z nich všechno, co nechcete jíst (hlavičky, ocasy, případně i páteř, pokud jsou větší). Očistěte i čekankové puky, odstraňte dřevnatou dolní část a případné povadlé listy, pak čekanku opláchněte, nechte okapat a pokrájejte na zhruba 1 cm široké proužky. Pokud je to třeba, operte a nechte okapat i lístky baby špenátu.
3
Troubu si rozpalte na 160 °C. Těsto rozválejte na velikost o trochu větší, než je koláčová forma, aby se dal vytvořit zvýšený okraj. Pak těsto vložte do formy a okraj upravte.

RADA: Praktické rady do kuchyně, které vám usnadní práci

4
Fetu nakrájejte na kostičky o hraně zhruba 1 cm. Těsto poklaďte kostkami fety, kousky čekanky a špenátem. Navrch paprskovitě rozložte sardinky
5
Ve velkém hrnku smíchejte vajíčka, smetanu, hořčici, sůl, pepř a muškátový oříšek. Vzniklou směsí pokud možno rovnoměrně přelijte koláč a lžící ji upravte, aby byla hezky rozprostřená
6
Koláč pečte dozlatova, bude to trvat asi 45 minut. Po upečení ho nechte trochu vychladnout a pak ho krájejte na řezy. Můžete ozdobit lístky špenátu nebo tymiánu
7
Recept je z nové kuchařky Karolíny Kamberské "Každý den je svátek".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: