Sardinkové escabeche

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g krekry co nejméně solených
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g sardinky čerstvé
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička mletá paprika uzená
    • 1
      lžička oregáno
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 50
      ml vinný ocet
    • skořicová kůra 1/2
    • pomerančová kůra 1/4
    • citronová kůra 1/2
    • bobkový list
    • bylinky podle chuti
    • 100
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
2
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte – zůstanou vám 2 filety z každé ryby. Obalte je v krekrech.
3
V pánvi rozehřejte asi 120 ml oleje a ryby v něm postupně usmažte, porce asi 1 minutu. Vyjměte. Stáhněte plamen a do horkého oleje vložte na 30 vteřin stroužky česneku.
4
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte dokřupava. Přidejte papriku i oregano a nechte zpěnit. Až olej trochu zchladne, přidejte víno, ocet, skořici, citrusovou kůru, trochu soli a 15 minut povařte.
5
Nechte vychladnout. Ryby, česnek, bobkový list, bylinky a koření dejte do misky a zalijte nálevem. Přikryjte fólií nebo víkem a v ledničce marinujte asi 12 hodin. Podávejte při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.