Sardinky v ostré rajčatové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • chilli 1/2 lžičky vločky
    • mletá paprika 1/2 lžičky nejlépe uzené
    • 120
      ml bílé víno - suché
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžíce rybí omáčka
    • 500
      g sardinky čerstvé
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva a kůra 1/2
    • limetková šťáva a kůra 1/2
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a nechte zredukovat. Přidejte rajčata s octem. Provařte a dochuťte rybí omáčkou.
2
Troubu (ideálně s grilem) zapněte na 220 °C. Sardinky omyjte, osušte a odřízněte jim hlavy. Osolte je a opepřete zvnějšku i zevnitř.
3
Smíchejte 3 lžíce oleje, 1 lžíci limetkové a 1 lžíci citronové šťávy s jemně nastrouhanou citrusovou kůrou.
4
Ryby namarinujte opět zvnějšku i zevnitř. Urovnejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–12 minut péct do trouby, nejlépe se zapnutým grilem, uprostřed pečení ryby otočte.
5
Když jsou křupavé, je hotovo. Podávejte s rajčatovou omáčkou a posypané velmi jemně nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: