Koláč z rebarbory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      hrnek rebarbora nakrájená
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • prášek do pečiva 1/2 bezfosfátového prášku
    • sůl
    • 250
      g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat.
2
Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a opatrně zapracujte vejce. Mouku smíchejte se sodou, kypřicím práškem a solí a zapracujte do pěny, nakonec vmíchejte jogurt.
3
Těsto rozprostřete do vymazané a vysypané pečicí formy. Po 35 minutách potřete zbytkem marinády a dopečte pod horní spirálou ještě 5 minut.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: