Mrkvová polévka s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mrkev
    • 2
      ks řapíkatý celer - řapíky
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • olej nebo máslo
    • kari dle chuti
    • sůl
    • vývar
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari kořením dle chuti, hladkou moukou a ještě krátce osmažíme. Přilijeme vývar dle potřeby a požadované hustoty polévky, přisypeme drobně pokrájené cca dva řapíky celeru, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
2
Polévku můžeme rozmixovat na hladký krém nebo můžeme nechat zeleninu v polévce "přiznanou". To kdo jak má rád.
3
Jako zavářku či vložku do polévky volíme dle chuti: kopeček zakysané smetany, předem uvařené ravioly, nočky, knedlíčky...
4
Před podáváním můžeme polévku dozdobit nasekanými lístky řapíkatého celeru nebo petrželkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kari Mrkev Olej Řapíkatý celer Sůl Vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: