Rajská polévka s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      ks rajče velké
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 50
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • cukr krupice dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      l vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme na plátky pokrájený řapíkatý celer s kuličkami nového koření, který následně posypeme moukou a ještě krátce osmažíme.
2
Poté vmícháme protlak se lžící cukru, opět vše krátce osmažíme a za stálého míchání zalijeme vývarem.
3
Přidáme bobkový list, osolíme, opepříme (není nutné) a povaříme do změknutí řapíku na skus.
4
Do polévky přidáme na kostičky pokrájené jedno velké nebo dvě menší oloupaná rajčata, která v polévce krátce povaříme, případně polévku ještě dosolíme nebo dosladíme dle chuti.
5
Podáváme s čerstvě nasekanými mladými lístky řapíku a do středu talíře s polévkou můžeme přidat ještě zavářku dle chuti (vařená tarhoňa, písmenka, rýže kuskus nebo quinoa).
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: