Zelená šakšuka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      ml olivový olej
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce římský kmín
    • 1
      ks zázvor cca 5 cm
    • 1
      ks chilli papričky
    • 2
      ks cuketa
    • 100
      g brokolice nejlépe stonková
    • 250
      g listový špenát čerstvý
    • 2
      ks list kadeřávku
    • 1
      ks salát little gem
    • 8
      ks vejce
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 100
      g listová zelenina směs listů (řepové, ředkvičkové...)
    • 1
      hrst granátové jablko vyloupaná zrnka
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání
  • Ochucený jogurt
    • 55
      g máslo
    • 3
      lžíce máta čerstvá, nasekaná
    • 3
      lžíce koriandr čerstvý, nasekaný
    • 350
      g řecký jogurt - pravý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejte olej. Na něm restujte na středním plameni asi 10 minut cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte na plátky nakrájený oloupaný česnek, římský kmín, očištěný a nadrobno nasekaný zázvor a nasekanou chilli papričku. Restujte dalších 5 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Přihoďte na tenká půlkolečka pokrájenou cuketu a brokolici rozebranou na drobné růžičky. Podlijte asi 150 ml vody a duste na mírném plameni 5 minut. Občas zeleninu promíchejte. Nyní do pánve vhoďte dobře omytý špenát, nasekaný kadeřávek a pokrájený salát little gem. Duste ještě další 3 minuty.
3
V zelenině vytvořte malé prohlubně a do nich vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a nechte je na mírném plameni 12 minut ztuhnout.

RADA: Naměkko, nahniličko nebo natvrdo? Naučte se vařit vejce!

4
Připravte jogurt. Máslo pomalu rozpusťte v malém kastrolu. Zmírněte teplotu a nechte máslo pomalu pěnit, až zezlátne a začne vonět. Máslo s bylinkami vmíchejte do jogurtu, osolte a opepřete.
5
Šakšuku pokapejte limetkou a olivovým olejem. Posypte lístky, zrnky granátového jablka a podávejte s jogurtem a křupavým pečivem.

RADA: Jarní polévky ze zeleniny: Chřestová, špenátová nebo studená okurková

6
Recept najdete v novém čísle časopisu F.O.O.D.

RADA: Chci si předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.