Jarní salát s vajíčky nahniličko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 300
      g zelené fazolky
    • 6
      ks vejce
    • 1
      svazek ředkvička
    • 150
      g salátové listy
    • 125
      g slanina (nebo uzený bůček, nakrájeno na proužky)
    • jedlé květy (např. lichořeřišnice)
  • Na zálivku
    • 120
      ml zeleninový vývar
    • 3
      lžíce červený vinný ocet
    • 2
      lžička francouzská hořčice
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka (na ozdobení)
    • petrželka (na ozdobení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned zchlaďte studenou. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte i s fazolkami do mísy. Prošlehejte přísady na zálivku kromě bylinek. Ty s polovinou zálivky rozmixujte a přidejte do mísy k bramborám. Nechte 30 minut marinovat.
2
Vejce povařte 7 až 8 minut, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte. Omyté ředkvičky nakrájejte na kostičky, dobře omytý salát rozdělte na listy a s ředkvičkami lehce přimíchejte k bramborám. Přelijte zbylou zálivkou, nahoru položte rozpůlená vejce, opraženou slaninu a případně ozdobte jedlými květy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: