Jarní šakšuka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g rajčata
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      svazek mrkev
    • 0,3
      ks dýně
    • 4
      lžíce cizrna
    • 6
      ks vejce
    • 1
      hrnek cherry rajčátka
    • 1
      ks mozzarella
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

2
Směs přendejte do pekáče, přidejte podélně pokrájené mladé mrkve, kousky dýně a cizrnu. Pečte na 180 °C, asi 15 minut, aby zelenina změkla. Ve směsi udělejte důlky a do každého rozklepněte vejce. Přidejte cherry rajčátka a pekáč dejte do trouby na 3 minuty. Na poslední minutu ještě přidejte natrhané kousky mozzarelly. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

RADA: Tipy na další recepty s vejci

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: