Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem.
Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a...
více o Lepenice II.
Na oleji zpěníme cibuli,nebo porek.K tomu mrkev na nudličky.Můžeme přidat proužky červené,nebo zelené papriky.Okořeníme kořením Garam Masala a zelenou...
více o Těstoviny se zeleninou II.
Maso naklepeme osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhánce a pak ve vajíčku a dáme opéct na panev.
Do zapékací mísy, kterou jsme trochu...
více o Řízky na rubo
Rozmrazíme špenát a přidáme do něho ostatní ingredience. Konzistence těsta je jako na bramboráky. Pečeme větší placky. Po upečení z obou stran po...
více o Špenátové plněné placky
Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl.
Vše důkladně...
více o Skoro prázdná lednička :-)
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme...
více o Těstoviny se špenátem V.
Řepu uvaříme nejlépe v tlakovém hrnci (cca 10 - 20 minut). Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme.
Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a polijeme...
více o Salát z červené řepy VI.
Těstoviny Maggi Fleky uvaříme dle návodu.
Mezitím si na cibulce osmažíme maso, okořeníme dle libosti a jakmile je maso měkké zalijeme zakysanou...
více o Těstoviny s kuřecím masem III.
Na cibulce osmažené "do zlatova" prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho...
více o Špagety Budvar
Plátky lososa nakrájíme na velmi drobné kostičky, rozetřeme se sýrem a přidáme cibulku. Třeme tak dlouho dokud se sýr a losos nespojí. Nesmí zůstat...
více o Lososová pomazánka II.
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění...
více o Nadívaný krocan
Cibulku a pórek si osmahneme na olivovém oleji, plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na pávni s rostlinným...
více o Brokolicová omáčka s vepřovými plátky
Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit....
více o Cikánské rybí filé
Těstoviny se uvaří.
Osmažit cibulku, na ni maso nakrájené na menší kousky, okořenit grilovacím kořením. Jakmile je maso měkké, zalít zakysanou...
více o Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky.
Plátky masa...
více o Skopové maso kung-pao
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme...
více o Musaka III.
Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka.
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené...
více o Vánoční jihočeský kuba
Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme.
Na rozehřátém másle...
více o Vanocni rybi polevka II.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém...
více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
Omyté a osušené maso protáhneme proužky...
více o Svíčková na smetaně III.
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela...
více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky...
více o Boloňská omáčka II.
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,...
více o Boršč III.
Maso naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, opepříme, orestujeme a dusíme v papiňáku do měkka.
Maso vyjmeme. Do...
více o Vepřové po italsku
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní...
více o Bramborový salát s majonézou
Cibuli nakrájíme na větší kostky, osmahneme do zlatova.
Uvaříme těstoviny, nastrouháme sýr.
Poté vše smícháme v zapékací míse, zalijeme smetanou s...
více o Špecle II.
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy.
Na větší pánvičce si připravíme 2...
více o Plněné cukety II.
uvaříme si neoloupané brambory po uvaření je oloupeme ,nakrájíme na obdelníčky přidáme nakrájenou cibuli a další ingredience a důkladně promíchame je...
více o bramborový salát k rybě
Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout.
Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame...
více o Masove tasticky od Mustafy
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, po chvilce papriku. Chvíli necháme a přidáme žampiony i s nálevem. Necháme dusit 20 minut. Přidáme kuřecí...
více o Kuřecí salát podle Mustafy
Do hrnce dame olej, cibuli-az zesklovati, pridame mouku, DOBRE PROMICHAT, pridavat po troskach mleko, zamichat zbyle prisady,podle prichuti,kterou...
více o Croquetas de Antonio
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a...
více o Bigmanův hrnec
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Na oleji opeču cibuli nebo pórek na kolečka, k tomu mrkev na nudličky, může se přidat na proužky červená nebo žlutá paprika. Okořením kořením Garam...
více o Cinske nudle II.
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a...
více o Vánoční rybí polévka
Maso nakrájíme na plátky, opečeme na slanině s cibulkou a mírně podlijeme vodou.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí, koření, podle chuti...
více o Vepřové plátky na zelenině II.
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran...
více o Burgundská hovězí pečeně
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a...
více o Smaženice z hub
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až...
více o BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s...
více o BAŽANT PO ČESKU
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Nakrájenou mrkev povaříme do poloměkka ve vodě se lžičkou másla. Papriku, mrkev a cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Plátky krkovice...
více o Řezy z krkovice se zeleninovým ragú
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí