Panenku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje. Opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Nakrájíme...
více o Medailonky s brokolicí a nivou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a smícháme s nastrouhanou nivou a nakrájenou cibulí. Přidáme lžíci hořčice, bílý jogurt, sůl a trochu...
více o brambory s nivou
Čerstvá vejce si připravíme v kastrolku s máslem jako míchaná vajíčka. 4 Když jsou dostatečně tuhá, dáme je do mixéru, přidáme slabou polovici kávové...
více o pomazánka z míchaných vajec
Maso a zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletou papriku a maso. Dusíme. Zvlášť podusíme také zeleninu,...
více o tagarica
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, vejce, rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Ze vzniklé směsi...
více o čuftíky na smetaně
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl, pepř, kmín a brambory...
více o Smetanové brambory - příloha
Hermelíny rozřízneme podélně na tři plátky. Spodní díl potřeme hořčicí a poklademe kolečky cibule, salámu a plátky rajčete. Okořeníme dle chuti a...
více o Zapečený Hermelín II.
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká.
Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané...
více o GUACAMOLE by Urna
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Položíme na olejem vymazaný plech.
Na maso rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, zakryjeme plátky sýra a dáme do...
více o Farářovo tajemství
Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrolu na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Papriková rýže
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za...
více o Polévka z chřestu
Na oleji orestujeme cibuli, slaninu, nastrouhaný celer a vložíme osolené, na plátky nakrájené maso a opečeme. Podlijeme, přidáme hořčici, koření a...
více o Vepřové plátky na hořčici
Jazyky očistíme a uvaříme s cibulí a kořením doměkka. Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem,...
více o Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, nařízneme případnou blánu.
Cibuli a feferonku nakrájíme najemno a přidáme ostatní ingredience. Vložíme do misky nakládací směs a...
více o Nakládané roštěnky
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín" II.
Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme...
více o Kološvarské zelí III.
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Plátky uzeného nebo šunky...
více o Kornoutky plněné tvarohem
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Pak mírně podlijeme vodou, přidáme sůl, pepř a dusíme do...
více o Králík v nádivce
Mleté maso orestujeme na oleji společně s česnekem a pokrájenou cibulí, potom přidáme mrkev. Když je vše měkké, zalijeme litrem vody, přidáme brambory...
více o Mexická polévka z mletého masa SOLO
Na rozpáleném oleji osmahneme zprudka cibulku dozlatova. Vsypeme na kostky pokrájené kuřecí maso a orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme...
více o Bazalkové kuře s ořechy
1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián do...
více o Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem
Na nudličky nakrájené a okořeněné maso vložíme do rozpáleného oleje. Jakmile se maso začne barvit dozlatova, přidáme slaninu, cibuli a česnek....
více o Nudličky s růžičkovou kapustou
Rýži uvaříme dle návodu. Na oleji necháme na mírném plameni zezlátnout cibulku nakrájenou na proužky (cibulka by neměla být příliš hnědá a tvrdá nebo...
více o Přílohová rýže trochu jinak
Kotlety osolíme a opepříme. Syrové brambory nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Sušené...
více o Zapečené kotlety s bramborem
Maso jemně naklepeme a poté dáme do pekáčku nebo remosky, osolíme, opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Nastrouháme nahrubo sýr,...
více o Mlsné kotletky
Maso očistíme. Nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a společně s masem dále osmahneme. Až je směs osmažená,...
více o Minutkový guláš Stroganov 3
Maso očistíme, nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Cibuli nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na rozpuštěném másle.
Mezitím...
více o Minutkový guláš Stroganov 1
Maso očistíme, nakrájíma na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a žampiony a společně s masem dále osmahneme. Sundáme z plotny a...
více o Minutkový guláš Stroganov 2
Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky, osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka. Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po...
více o Stroganov s rychlým houskovým knedlíkem
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli...
více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Housky nakrájíme na plátky a pak na kostičky, svařeným mlékem přelijeme.
Cibuli oloupeme a nasekáme, v pánvi rozpálíme máslo a cibuli v něm necháme...
více o Houskové knedliky II.
Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky.
Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom...
více o Tyrolské nudle se zelím
Suroviny smícháme a nacpeme jich co nejvíce do skleniček.
Při použití prostředku DEKO není následující sterilace nutná, vzhledem k tomu, že obsahuje...
více o Nakládané zelí
Cibuli nakrájíme na proužky, polovinu usmažíme dozlatova na oleji a zalijeme vodou, přidáme zbytek cibule, bujón, koření a dochutíme vegetou. Vaříme,...
více o Cibulačka se sýrem II.
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a...
více o Jehněčí žebírka na majoránce
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Kuře omyjeme, naporcujeme na menší kousky. S octem rozmixujeme cibuli, stroužky česneku, naředíme trošku vodou a olejem a přidáme všehno koření. Do...
více o Perské kuře
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli se salámem. Přidáme zelí, česnek a dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do...
více o Těstoviny se zelím - kysaným
Na oleji restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Zpěníme kari a přidáme nahrubo nakrájené zelí. Ochutíme vegetou, krátce podusíme a zjemníme...
více o Těstoviny se zelím III.
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něj vsypeme kolečka cibule, mleté maso, rajčatový protlak a vše mírně...
více o Fazolová s mletým masem
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Když zesklovatí, přidáme nastrouhaný celer a zalijeme vodou. Vaříme dokud celer nezměkne. Pak přidáme...
více o Celerová polévka VI.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,...
více o Krvavý prejt