• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Špenátová roláda (Francie)
    Napište svůj komentář k receptu

    Špenátová roláda (Francie)

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Špenátová roláda (Francie)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 1
        špenátový protlak
      • 4
        stroužek česnek
      • 4
        lžíce krupice nebo hrubé mouky
      • 3
        ks vejce
      • prášek do pečiva
      • sůl
      • pečící papír
    • Náplň
      • 4
        ks vejce
      • 3
        ks cibule
      • slanina
      • sůl
      • pepř mletý
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • 1
        ks kapie

    Postup přípravy receptu

    1
    Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně ze 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto by mělo být lité, proto podle potřeby upravíme hustotu moukou nebo mlékem, ale nebude to třeba. Nalijeme těsto na plech, kam jsme rozprostřeli máslem a moukou vymazaný pečící papír (možná se papír mazat nemusí, ale mě se jinak vždycky neoddělitelně přilepil). Dáme péci do trouby asi na 15-20 minut. Upečené těsto ještě horké zavineme do tvaru rolády pomocí pečícího papíru a pak papír odstraníme od těsta.
    2
    Během pečení si připravíme náplň. Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme vejce a umícháme řidší míchanici. Přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu, dále na kostičky kapii nebo jinou barevnou zeleninu a odstavíme z ohně. Náplní potřeme roládu a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme uležet do druhého dne.
    3
    Můžeme podávat teplé přelité nějakou sýrovou nebo žampionovou omáčkou, nebo chutná výborně jen tak studena a bez dalšího doplňku.
    4
    Náplň můžeme obměnit, ale pozor na výrazné kořenění náplně, jinak přehluší špenátovou chuť těsta.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Špecle s fazolkami

    Špecle s fazolkami

    Bramborová frittata se špenátem a fazolemi

    Bramborová frittata se špenátem a…

    Špenátovo-masové rolky

    Špenátovo-masové rolky

     

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
    Chuťovky Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kapie Krupice Pečící papír Pepř mletý Prášek do pečiva Slanina Špenátový protlak Sůl Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krupicové noky

    Krupicové noky

    Zapečené žampiony

    Zapečené žampiony

    Volské topinky

    Volské topinky

    Salát z červené řepy s křenem

    Salát z červené řepy s křenem

    Jablkový koláč s pudinkem

    Jablkový koláč s pudinkem

    Škvarková pomazánka s Moravankou

    Škvarková pomazánka s Moravankou

    Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

    Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

    Vepřové na pánvi

    Vepřové na pánvi

    Rajčatové smoothie

    Rajčatové smoothie

    Doporučujeme

    80 minut
    Karamelová kolečka bez lepku

    Karamelová kolečka bez lepku

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    63
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    54
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    49
    Lasagne s mletým masem
    Lasagne s mletým masem
    48
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    41
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Blesk pro ženy Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    AHA.cz  Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Dáma.cz Kniha pod stromečkem: Tip na dvanáct nejlepších bestsellerů k Vánocům

    Kniha pod stromečkem: Tip na dvanáct nejlepších bestsellerů k Vánocům

    Dáma.cz Slavní sexy upíři Pitt, Cruise, Pattinson: Od koho byste si nechala vysát krev?

    Slavní sexy upíři Pitt, Cruise, Pattinson: Od koho byste si nechala vysát krev?

    Ženy.cz Jak zrychlit metabolismus, když je vám 20, 30, 40 nebo 50 let? Pokaždé jinak!

    Jak zrychlit metabolismus, když je vám 20, 30, 40 nebo 50 let? Pokaždé jinak!

    Maminka.cz Otázky kolem přebalování: Jak často měnit plenku? Utírat, nebo umývat?

    Otázky kolem přebalování: Jak často měnit plenku? Utírat, nebo umývat?

    Reflex.cz Britské volby nepřinesly jen brexit, ale i zkázu krajní levice nebo příležitost pro skotské i irské separatisty

    Britské volby nepřinesly jen brexit, ale i zkázu krajní levice nebo příležitost pro skotské i irské separatisty

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    • Recepty.cz
    • Špenátová roláda (Francie)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace