Zapečené čínské zelí se sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks čínské zelí hlávky
    • 1
      ks zeleninový vývar
    • 150
      g sýr
  • Omáčka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce petrželka nebo pažitka
    • 1
      ks cibule malá
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat. Rozebereme na jednotlivé listy. Do vymaštěné formy vrstvíme střídavě vždy jeden list zelí, na něj dáme 1 lžičku másla a celý list posypeme strouhaným sýrem, takto pokračujeme do vyčerpání všech listů jedné čtvrtky hlávky a postup opakujeme stejně u druhé porce.
2
Postup přípravy omáčky: 150-200 g zakysané smetany, 1 lžíci nasekané pažitky nebo petrželky, 1 malou cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sůl a pepř, všechno promícháme, přelijeme přes zelí a nakonec posypeme zbylým sýrem, zapékáme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.