Kuře Kanada

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 49
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc do tmava), přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali trochu grilovacího koření.
2
Takto připravené kuře opečeme na cibulovém základě. Z vody, obou omáček, prolisovaného česneku, Solamylu promícháme marinádu. Opečené kuře zalijeme marinádou a dáme péci do trouby. Pečeme a podle potřeby přeléváme marinádou, je-li potřeba i trochou vody. Když je kuře měkké podáváme s rýží nebo s chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pája S
    Pája S |

    8. 5. 2009 13:08

    Opět jsem kuře dle tohoto receptu připravila.Je naprosto dokonalý.Je to má oblíbená úprava kuřete.Senzační opravdu.:-)

  • beba
    beba |

    17. 7. 2007 21:41

    Keďže som nedostala kúpiť zajaca na recept na Podblanického králika, urobila som pre návštevu toto kura. Bolo to niečo fantastické a som rada, že som sa preň rozhodla. Návšteva sa nevedela dojesť a musela som im dať hneď recept. Výborné, skutočne výborné. Tá omáčka nemá chybu a chutí aj na krajci chleba - trošku zohriať spolu v mikrovlnke a je to bašta. P.Vencová veľká vďaka, musím vyskúšať viac vašich receptov. Odporučte nejaký výborný ako tento. Ešte raz veľká vďaka!

  • Herma Malá
    Herma Malá |

    13. 5. 2007 12:03

    Výborné, použila jsem sojovou omáčku sladkokyselou, výborná chuť, budu opakovat

  • Iva Ticháčková
    Iva Ticháčková |

    25. 9. 2006 15:13

    Včera jsem dělala k obědu s rýží. Je to vynikající.Děkuji.

  • Renata Fajmonová
    Renata Fajmonová |

    22. 9. 2006 06:31

    Je to velice chutné.Jenom doporučuji.

  • Martin Fischer
    Martin Fischer |

    19. 9. 2006 14:02

    Výborné, dal jsem jedničku! Místo vody jsem použil pivo :o)

  • Lubor
    Lubor |

    18. 9. 2006 21:46

    Lucko, taky to považujeme za baštičku jako ty, je to jeden z receptů, který dělám rád a často opakuju s různými menšími obměnami

  • Lucka Němečková
    Lucka Němečková |

    17. 9. 2006 12:41

    dneska jsem tento recept vyzkoušela a přidala jsem k tomu i ten ananas. S bramborovou kašičkou je to teda baštička.

  • Ajka
    Ajka |

    16. 9. 2006 21:34

    Dělám to pouze ze stehen, nemá fakt chybku

  • Viola Štefanková
    Viola Štefanková |

    16. 9. 2006 18:11

    Vyskúšala som Váš recept a musim povedať,že nemá chybu. Je to pochúťka, Len som použila kuracie stehná namiesto kuraťa a bolo to tiež vznikajúce. Ďakujem

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    9. 9. 2006 11:48

    Dnes jsem vyzkoušela, výborné!

  • Lubka
    Lubka |

    5. 9. 2006 21:33

    Moc dobré přidala jsem nakrájený kompotovaný ananas, byla to pochoutka

  • Lída
    Lída |

    5. 9. 2006 08:58

    Tento recept patří mezi nejlepší z kuřete,dělám velmi často,výborná je k tomu bramborová kaše.

  • Misa
    Misa |

    4. 9. 2006 15:02

    Miso, v Britanii lze skrob koupit vetsinou ale bramborovy a neni nejlevnejsi, vetsinou pouze v obchodem se zdravou vyzivou, jako je Holland & Barrett apod.

  • romča
    romča |

    3. 9. 2006 16:13

    výborné-1,1,1,1,1....

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    8. 6. 2006 14:15

    Diky za rady... ale jsem ze vseho tak pomatena, ze tam proste neco placnu a uvidime, co z toho vyplave;o] holt proste nejdriv musim experimentovat, nez prijdu na tu spravnou volbu.

  • Simona
    Simona |

    8. 6. 2006 12:41

    Výborné, příště to zkusim se zmiňovaným ananasem může to být zajímavé.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2006 18:30

    Kukuřičný škrob /u nás pod názvem Maizena/ lze klidně použít, když nemám Solamyl klidně ho do všech takovýchto pokrmů přidávám

  • luckymili
    luckymili |

    17. 5. 2006 22:33

    Michaelo, já bramborový škrob /solamyl/ vůbec nepoužívám, takže klidně můžeš použít cornflour/kukuřičný škrob/.A pro "angličtináře", je pravda, že některé potraviny se jinak nazývají v různých zemích, ale cornflour nebo cornstarch je kukuřičný škrob. A kukuřičná mouka je cornmeal.

  • Anonym
    Anonym |

    17. 5. 2006 20:32

    Michaelo, Solamyl je bramborový škrob,Cornflower by měl být kukuřičný škrob,použití je stejné.

  • angličtinář
    angličtinář |

    17. 5. 2006 18:39

    Michaelo, kukuřičný škrob je anglicky cornstarch(GB) nebo maizena(USA). Kukuřičná mouka je něco jiného, to je prostě mouka, mletá kukuřice.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    17. 5. 2006 16:14

    Tento recept bych rada zkusila, ale porad nemuzu prijit na to, pod cim najdu Solamyl v Anglii. Nema nekdo zkusennosti? Jsem velky zacatecnik ve vareni a jestli si dobre pamatuju, tak Solamyl je na zahustovani. Tady se ale vse zahustuje Cornflower, tudiz kukuricnou moukou. Je to to same?

  • Iva
    Iva |

    17. 5. 2006 12:03

    Moc chutné!

  • TEREZA STUCHLÍKOVÁ
    TEREZA STUCHLÍKOVÁ |

    16. 5. 2006 13:35

    milujeme žampióny, a tak jsem v v cca polovině pečení kuře zasypala žampióny pokrájenými na plátky.óóó božské!!!!:-))))

  • aja
    aja |

    15. 5. 2006 18:54

    fakt výborné

  • Kajina
    Kajina |

    14. 5. 2006 18:00

    Dělala jsem pro rodinu na oslavu, dávám 1 a přidala jsem ten ananas jak se píše v diskusi a vynikající

  • Jana Ryšavá
    Jana Ryšavá |

    13. 5. 2006 10:48

    Musím jenom chválit, většinou vařím pro hosty jen osvědčené, ale tady jsem to "riskla". Opravdu výborné, dala jsem tam více škrobu, takže vznikla hustší omáčka, k tomu bramborová kaše a nemělo to chybu. Díky.

  • Olga Dolejšová
    Olga Dolejšová |

    6. 5. 2006 22:44

    Dnes jsem to dělala - výborné, chutnal moc.

  • Nilda
    Nilda |

    6. 5. 2006 13:28

    Fakt výborné

  • Alena H.
    Alena H. |

    5. 5. 2006 06:47

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 4. 2006 21:39

    Výborné

  • Katka
    Katka |

    14. 4. 2006 14:53

    Super! Jsem kuchařka začatečnice a myslím že se i´mi to moc povedlo!! Děkuji za lehký a hlavně vynikající recept.K

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    11. 4. 2006 08:32

    Bylo to dobré, ale po přečtení komentářů jsem asi čekala víc. Není to přesně podle našeho gusta.

  • Marcela Vančurová
    Marcela Vančurová |

    10. 4. 2006 08:25

    Vynikající.Moc jsme si pochutnali.Podávali jsme s rýží a bramborami a tatarkou. Dávám 1*

  • Anonym
    Anonym |

    7. 4. 2006 19:30

    S přidáním nasekaného ananasu, výborné

  • Romana
    Romana |

    6. 4. 2006 16:29

    Výborné a dávám 1.

  • Martina S.
    Martina S. |

    5. 4. 2006 15:13

    Dělala jsem jako "králík Kanada" a je to výborné. A ještě lepší to je až druhý den po upečení.

  • Ája
    Ája |

    3. 4. 2006 20:18

    Ke konci pečení přidám lžíci rybízové marmelády (domácího rosolu), vylepší to moc chuť

  • Hana
    Hana |

    3. 4. 2006 11:20

    Tento recept je u nas velice oblíbený, vylepšuji marinádu lžicí medu, rozinkami a rumem.Výborné!

  • Alena
    Alena |

    3. 4. 2006 09:19

    Kuřecí stehna jsem na noc namočila do marinády a ráno už postupovala přesně podle receptu. Ta vzniklá šťávička byla s rýží výborná!!Byl to moc dobrý nedělní oběd. Určitě brzy zopakuju. Dávám 1

  • Elina
    Elina |

    31. 3. 2006 15:17

    Králíček v tomto sosíku moc dobrý

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    31. 3. 2006 09:34

    Vy mě všichni těma komentářema tak lákáte, že jsem se rozhodla vyzkoušet to z králíka - však Aja to taky dělala z králíka. A protože jsem chtěla králíka původně péct a k tomu dušenou mrkev a brambory, tak ty přílohy nechám, máme to moc rádi a ten králík bude k tomu pikantnější. V pondělí dám vědět, jak to chutnalo!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    31. 3. 2006 09:26

    Vyzkoušeno,snězeno-výborné.Použila jsem kuřecí stehna,naložila jsem je na dva dny do marinády z omáček,vody a česneku.Potom jsem je z marinády vyndala a obalila v mouce.Pak jsem už postupovala podle receptu.Za 1.

  • Věra
    Věra |

    31. 3. 2006 08:19

    vyzkoušela jsem recept a musím souhlasit že je báječný.

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    30. 3. 2006 21:46

    Už to dělám v jedno měsíci potřetí, je to báječný recept. Tentokrát jsem místo 1/2 litru vody dal 3 deci bílého vína a zbytek limonádu Sprite. A také jsem přidal hrst světlých hrozinek - sultánek. Je to vynikající - děkuji autorce ještě jednou za nápad!

  • Aja
    Aja |

    26. 3. 2006 21:17

    Tímto způsobem jsem pekla králíka a bylo to fajn, myslím, že vepřové by také šlo

  • Marika
    Marika |

    26. 3. 2006 19:26

    Vynikající, díky za recept. Pokusím se takhle upéct i vepřové maso

  • Alice
    Alice |

    22. 3. 2006 10:48

    Výborný sosíček, moc jsme si pochutnali

  • Halka Tytykalová
    Halka Tytykalová |

    21. 3. 2006 18:50

    Výborné, niet čo dodať

  • Marcela
    Marcela |

    14. 3. 2006 11:29

    Včera jsem tento recepr připravila a je opravdu výborný. Díky za něj!

  • Aja
    Aja |

    12. 3. 2006 18:59

    Vynikající recept a vůbec se mi nezdá nejasně napsaný,prostě dávám tam ingredience, které jsou v receptu uvedeny

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    12. 3. 2006 15:47

    Pro kucharinky zacatecnice, jako jsem ja, je myslim tento recept popsan trochu nejasne.. tedy aspon ja jsem musela postup cist aspon trikrat, nez jsem pochopila co a jak. No offence:o] Dokazu si ale predstavit toto kuratko ve finale jako sweet'a'sour jak bylo receno, ale nejak mi nejde na mysl ten spenat... davaji tam do toho cesnek? Radeji se neptam, zda to byla Slavie nebo Sparta:o]

  • Věra
    Věra |

    10. 3. 2006 23:07

    Je to opravdu výborné, recept jsem už poslala dál a má velký úspěch super!!!

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    9. 3. 2006 21:56

    Recept me zaujal, dnes jsem kuřátko vyzkoušela a skutečně vynikající.

  • Emča
    Emča |

    7. 3. 2006 21:32

    Hano T. souhlasím s Tebou, také nám moc chutná, teď vyzkouším ještě s tím ananasem, jak psal Otakar. Jinak máš pravdu, recepty p. Vencové také dělám nejvíce a mám s nimi nejlepší zkušenosti :-)

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    7. 3. 2006 18:15

    Tak to je chuťový zážitek,paní Vencová díky díky.Dávám opět 1.

  • Alina
    Alina |

    7. 3. 2006 11:13

    Orakare, díky za radzu

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    6. 3. 2006 21:34

    Dělám obojí - buď jen šťávu, nebo nakrájím ananas či mandarínky na malé kostičky, tak 1/2 cm. V tom případě přiliju malino octa nebo citronové šťávy a mám něco jako "sweet-an-sour", t.j. sladkokyselé. Chutná báječně, hlavné ta omáčka.

  • Kotelník
    Kotelník |

    4. 3. 2006 17:17

    V jedné nejmenované pražské restauraci na fotbalovém hřišti k tomu dělají bramborový knedlík a špenát a i ten sosík a to je super ňamka.

  • Alina
    Alina |

    4. 3. 2006 16:43

    Otakare, to je dobrý nápad, vyzkouším a ten ananas nakrájíš a dáš do sosu? Nebo jen šťávu?

  • Anonym
    Anonym |

    4. 3. 2006 10:45

    Výborný sos, moc nám včera chutnalo

  • Otakar Richter
    Otakar Richter |

    4. 3. 2006 08:58

    Místo vody dávám šťávu z ovocného kompotu, třeba ananasové konzervy, nebo mandarinků. I bez toho je to vynikající jídlo. Dobré i s bramborovou kaší, která vsákne omáčku.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    1. 3. 2006 12:34

    Včera jsem upekla a je to VÝTEČNÉ !!Nejdříve jsem si říkala - tolik sojovky a worchesteru v marinádě,ale...Kuře šťavnaté a ten sosíček mňam.1***

  • Martina Horáčková
    Martina Horáčková |

    28. 2. 2006 11:14

    už se peče v troubě a nádherně voní, synátor tu běhá kolem trouby a křičí chci hamat kuřátko...

  • E,mila
    E,mila |

    15. 2. 2006 21:18

    Pavlíno, podle tohoto receptu dělám toto kuře docela často a vždy je jistota, že nám bude oběd chutnat. Nevím jestli jste udělala někde chybu nebo jestli Vám jenom ta chuť nevyhovuje. Upečené kuře je krásně měkoučné a má zlatavou šťávu rosolovité konzistence s příchutí sojovky, rozpečené cibule a česneku

  • Pavlina Liskova
    Pavlina Liskova |

    15. 2. 2006 20:44

    tak nevim kde jsem udelala chybu.....nejak se mi to nepovedlo.....nejprve jsem to kure lehce opekla na panvi spolecne s cibuli a slaninou a pak prendala na pekac a polila to stavou a dala pect do trouby.....tak nevim jestli to je spravne??..muzete mi nekdo prosim poradit jak to spravne udelat abysme si mohli take pochutnat???

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    13. 10. 2005 19:44

    Super obídek

  • Lubor
    Lubor |

    6. 9. 2005 19:41

    To je žrádýlko, výborný sos, prostě mňam, mňam

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    28. 6. 2005 21:51

    Super papáničko! Kuřatko jak malované!

  • Alis
    Alis |

    7. 5. 2005 18:12

    Moc dobré, chutný sos

  • Anonym
    Anonym |

    6. 5. 2005 22:19

    Díky za recept, celá naše rodina si pochutnala!!!

  • Luba
    Luba |

    29. 4. 2005 19:09

    Moc nám chutnalo i přes počíteční nedůvěru

  • Stáňa
    Stáňa |

    24. 2. 2005 19:07

    Fakt dobré!

  • Simona
    Simona |

    23. 2. 2005 21:06

    To jsme se zase přejedli!

  • jarmila valsová
    jarmila valsová |

    22. 2. 2005 10:56

    Kuře tohoto názvu znám takto:upečeme kuře - máslo, sůl, kmín (v hlubší míse sklo)marináda - hodně cibule, worčestr, sojovka, česnek, sůl, pepr, cukr, citron, kečup, voda svaříme, zahustíme solamylem a nalejeme na upečené kuřea necháme prohřát. Můžeme udělat i ostré.Podávám s těstovinami.

  • Jana Pustějovská
    Jana Pustějovská |

    22. 2. 2005 09:11

    Výborné,moc jsme si pochutnali.

  • Alice
    Alice |

    26. 6. 2004 12:03

    Moc dobré

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    23. 6. 2004 20:16

    Vynikající, doporučuji vyzkoušet

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2004 18:36

    Fakt chuťovka