Masová pánev III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso
    • cibule
    • olej 2-3 lžíce
    • mrkev 1 hrnek
    • celer jako mrkev jeden hrnek nakrájený
    • zeleninová směs
    • sůl
    • pepř mletý
    • rajský protlak 3-4 lžíce
    • vývar nebo voda na podlití
    • smetana ke šlehání 1 kelímek
    • 4
      ks vejce
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou.
2
Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.)
3
Ideální příloha jsou těstoviny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: