Moravské zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí (Menší hlávka)
    • 3
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks jablka
    • sůl
    • kmín
    • cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
2
Pak přidáme na sádle osmahnutou cibuli, osolíme a dusíme zelí pod poklicí za mírného podlévání. Když je téměř měkké, zaprášíme je moukou, podusíme, podlijeme vodou a znovu dusíme. Přidáme nastrouhané jablko a podle chuti trochu cukru a octa. Má být kašovité, sladkokyselé.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eL
    eL |

    11. 3. 2016 15:47

    ...?

  • Dalibor
    Dalibor |

    6. 6. 2013 14:39

    Co to je? Moravák by do zelí nikdy nedal mouku :-(

  • milan
    milan |

    20. 11. 2010 12:16

    Tak už nám to tady bublá snad bude dobré.

  • Petr
    Petr |

    22. 4. 2006 16:18

    Já pouze dodám, že místo zahuštění moukou je lepší použít na jemno nastrouhaný brambor. Tento dobře zahustí, zelí dodá chuť a nemusí se dlouho čekat jako u mouky aby se vyvařila.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 12. 2005 11:06

    no täk já jdu na to:o)sna bude chutnat...

  • Anonym
    Anonym |

    6. 7. 2005 21:56

    zkusiiiim uz se teshiiim:) a doufam ze to zmaknu