zálesácký guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso
    • 150
      g fazole
    • 20
      g sušené houby
    • 60
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cibule
    • 15
      g mletá paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 40
      g rajský protlak
    • 30
      g hladká mouka
    • 3
      stroužek česnek
    • majoránka
    • 30
      g slanina
    • 100
      g zelenina mrkev,hrášek,květák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa.
2
Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu, nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavým pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.