Cuketová musaka

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 650
      g cuketa více menších
    • 300
      g rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g brambory
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 170
      ml mléko
    • 170
      ml smetana
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sýr
    • 3
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
2
Sýrová omáčka: smícháme mléko, smetanu, vejce a sýr, osolíme, opepříme.
3
Zapékací mísu vymastíme a vrstvíme: plátky brambor, plátky cukety, podušená rajčata a sýrová omáčka. Každou vrstvu osolíme a posypeme sekanou natí. Poslední vrstvou je sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pečeme pomalu asi 1 hod.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 8. 2008 16:59

    Pani Evička,zrejme ste použili väčšie cukety, malé cukety ( do 25 cm ) veľa vody nemajú, väčšie už áno.

  • Eva Vaculová
    Eva Vaculová |

    3. 8. 2008 16:52

    V cuketě bylo dost vody-asi by bylo lepší ji předem vydusit.Jinak to ušlo,ale příště asi zkusím ty lilky.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    25. 8. 2007 10:18

    Mělo to úspěch i u těch, kteří nad cuketou ohrnují nos. Od oběda nám zbyl malý kousíček a ten zblajzla ségra, když přijela na návětěvu :o) Dobré to bylo (i bez toho másla nahoře).

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    17. 1. 2006 15:51

    Místo cukety dávám lilky, taky moc dobré. S fenyklem vyzkouším.

  • Helena
    Helena |

    17. 1. 2006 15:44

    To vypada velmi dobre,urcite vyzkousim.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 1. 2006 10:23

    Určite vyskúšam aj s tým fenyklom. Ten mám rada. A párku sa poteší zase manžel. Díky.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    17. 1. 2006 09:58

    Toto dělám v létě ke grilu.Jen všechno pokládám ve vrstvách syrové.A přidávám někdy pariky nebo houby a náš oblíbený fenykl.Ale takto to vyzkouším.Určitě to bude výborné!