Teplý zelný salát se špekem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červené zelí čerstvé
    • špek
    • cibule
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli, kterou předem v sítku přelijeme horkou vodou. Na pánvi ohřejeme na kostičky rozkrájený špek a tím salát polijeme. Před servírováním, můžeme v troubě celý salát přihřát, aby špek povolil a nesrazil se.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • křehulka
    křehulka |

    29. 5. 2016 01:42

    hodnotíme pokrmy podle toho jak jsou či nejsou zdravé? mám tento recept od své maminky a je to mňamka veliká

  • maja
    maja |

    2. 8. 2011 11:24

    Je super.Kdysi jsem ho jedla.Dělal ho od známe děda.

  • Bashan
    Bashan |

    1. 8. 2011 19:48

    Jj ... skvělý salát z dob našich babiček.

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    22. 11. 2010 18:56

    Děkuji. Recept jsem již opravil.Pavel ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    20. 11. 2010 13:37

    Teplý zelný salát se špekem jak již název napovídá, nebude ani zdravý a ani bezmasa. :-\