Čočková moussaka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,8
      balíček čočka
    • 1
      ks lilek velký, nakrájený na plátky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev velká
    • celer 4 proužky, mladý, nakrájený na jemno
    • 2
      lžička bylinková směs sušené
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata můžou být i čerstvá
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 2
      ks vařené brambory nakrájené na plátky
    • 2
      ks rajčata velká, nakrájená na kolečka
    • 4
      lžíce margarín
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek sýr
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme čočku.
2
Osmažíme na plátky nakrájený lilek a necháme odkapat od oleje.
3
Ve vodě z čočky uvaříme mrkev, celer, cibuli, česnek. Přidáme uvařenou čočku, bylinky, rajčata z plechovky a vaříme 3 -4 minuty.
4
Pokapeme sojovou omáčkou a čerstvým pepřem.
5
Tuto směs dáme do zapékací nádoby, pokryjeme vrtvou lilku a bramborama a rajcaty. Potom znovu čočka atd.
6
Poslední vrstva se zalije předem připravenou směsí: rozpustíme margarín, sundáme z plotny a smícháme s moukou. Postupně přidáváme mléko a zahříváme až nám směs zhoustne. Přidáme žloutek, zamícháme a potom přidáme sýr. Nakonec opatrně přilijeme bílek.
7
Pečeme do zlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: