Na pánvičce orestujeme slaninu do růžova a necháme zchladnout. Po vychladnutí slaninu nakrájíme na kousky (je možné nakrájet před smažením, ale já to...
více o Brokolicový salát II.
Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v klasickém trojobalu.
Podáváme s...
více o Sýrová jehla
Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmrazený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné,...
více o Špenátový nákyp II.
Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory naklepané maso, které jsme...
více o Dobrota z alobalu
Fazole přes noc namočím, sliju a v nové vodě vařím v papiňáku asi půl hodiny se všemi přísadami, po uvaření část fazolí vyndám, zbytek i s rozvařenou...
více o Potaje - polévka z černých fazolí
Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí.
Z těsta...
více o Luhačovický špaček
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu....
více o Závitky se smetanou
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme...
více o Řízky naruby III.
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a chléb, osolíme a zalijeme vodou.
Vaříme, dokud se nám chléb...
více o Prababiččina polévka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvaroh rozetřeme s mlékem, vejci, nadrobno nakrájenou šunkou, přidáme petrželku (lze i...
více o Brambory s tvarohem
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu zelí a poklademe osolenými plátky...
více o Bůček pečený na zelí
Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé...
více o Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké...
více o Trampské fazole
Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic...
více o Báječné špízy
Ze surovin na halušky zpracujeme těsto, které necháme 10 min. odpočinout. Poté je přes haluškovač zaváříme cca 8 minut. Hotové je pokapeme olejem a...
více o Zapékané halušky II.
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli...
více o Zapékaná pohanková musaka
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila tak, že jedna půlka pizzy...
více o Calzone - Plněná pizza
Rybí maso uvaříme do měkka. Vývar si dáme stranou. Maso rozmixujeme do hladka, přidáme sůl, pepř, bazalku, česnek, citronovou kůru, olivový olej,...
více o Vánoční terina
Tohle jídlo mě naučil vařit můj bratr. Je ideální pro toho, komu vadí chuť rybiny, protože v tomto pokrmu byste rybu ani nepoznali.
Pekáč nebo...
více o Kapr s kečupem, žampiony a slaninou
Slaninu osmahneme na oleji, přidáme maso a smažíme do zlatova. Přisypeme pórek a smažíme cca 5 minut. Pak zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Přidáme...
více o Fofr kuře Apetit
Dáme vařit těstoviny. V jiném hrnci pod pokličkou opražíme slaninu, zalijeme mlékem, opepříme a přidáme sýr. Až je rozpuštěný v sýrovou omáčku,...
více o Rychlovka z těstovin
Plátky kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a posypeme vegetou. Prudce opečeme na pánvi z obou stran.
Vyjmeme a vložíme na...
více o Záhorácké maso
Kapra naporcujeme, posolíme - vyskládáme do vymaštěného pekáče. Kousky feferonek naskládáme mezi kousky kapra. Poklademe anglickou slaninou, posypeme...
více o Kapr po cikánsku
Sušené švestky namočíme přes noc do červeného vína. Mleté maso ochutíme a vytvoříme kuličky velikosti 3x3 cm. Do každé švestky vmáčkneme mandli a...
více o Kuličky ve slaninovém kabátku
Chleba otoustujeme, pomažeme burákovým máslem, obložíme plátky nakrájeného banánu a navrch položíme opečenou slaninu a salát. Uzavřeme druhým plátkem...
více o Sendvič Elvis Presley
Kapra zbavíme šupin, odřežeme hlavu, ocas, vykucháme. Rozřízneme ho tak, aby obě půlky při rozložení utvořily jeden plát. Kapra osolíme a celý plát...
více o Plněný kapr
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme na...
více o Slaná roláda z listového těsta
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do...
více o Bavorská svíčková
Rybí filé osolíme a lehce obalíme v mleté paprice. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Na dno máslem vymazaného kastrůlku dáme...
více o Jedničkové rybí filé
Kuře vykostíme, rozložíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme a utřeným česnekem a hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny.
Na oleji osmažíme...
více o Pikantní kuřecí roláda
Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás....
více o Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu...
více o Myslivecká roláda
Do kuřecích řízků vykrojíme kapsu, uvnitř potřeme kremžskou hořčicí, vložíme plátek tvrdého sýru a plátek anglické slaniny. Otvor sepneme párátkem...
více o Janovy kuřecí řízky
Krabí tyčinky necháme rozmrznout a každou překrojíme na čtyři díly. Sýr a anglickou slaninu nakrájíme na stejně velké díly, jako jsou krabí tyčinky a...
více o Krabí mini špízy
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej - stačí i slunečnicový. Necháme...
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Panenku rozkrojíme na 5 kusů, jemně ji naklepeme dlaní - (dámy spíše paličkou) a okořeníme steakovým kořením.
Vložíme na rozpálený olej a zprudka...
více o Vášeň pro každého
Maso naklepeme, okořeníme a dáme uležet do lednice. Na kolečka nakrájíme cibuli a oloupané brambory. Připravíme si alobal, který řádně potřeme olejem....
více o Ztracené maso
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme na drobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na...
více o Květák zapečený s hermelínem
Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dej do hrnce, přikryj a uveď rychle do varu. Pak zmírni oheň a nech vařit 20 minut. Fazole odstav a tekutinu z...
více o Kovbojské fazole
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina...
více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky i se slupkou, promícháme s olivovým olejem a s paprikou tak, aby se brambory hezky obalily a dáme péct do...
více o Brambůrky ala tuty
Do pekáče dáme alobal, který potřeme olejem. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory, anglickou slaninu, papriky, cibuli a česnek...
více o Vepřové v alobalu
Na rozehřátou slaninu přidat cibuli na kostičky a nechat zrůžovět. Maso osolit, opepřit a rychle opéci na cibuli do červena. Zalít protlakem a zhruba...
více o Vepřové maso po italsku
Vymastíme pekáč a vyložíme jej plátky anglické slaniny. Na ně naklademe naklepané, osolené a okořeněné plátky kuřecího masa. Povrch pokryjeme opět...
více o Kuře podle Lucky
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo...
více o Zelňáky IV.
Maso osolíme, opepříme, vmícháme Solamyl a zalijeme studeným mlékem. Necháme v lednici několik hodin uležet. Potom dáme 3/4 těsta do vymazané formy i...
více o Masový dort II.
Do křupava osmahnout plátky slaniny, osmažené vyjmout. Na tuku prohřát fazole, trochu pomačkat vidličkou, sůl, pepř, zakápnout kečupem, promíchat a...
více o Fazole na topinkách
Zpracovat těsto, do těsta přidat nastrouhanou cibuli a kmín.
Udělat 8 bochánků, rozválet na kruh, ten nakrájet na osm dílů, do každého dílu dát plátky...
více o Rohlíčky plněné uzeninou
Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky.
Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami ...
více o Kyselé zelí trochu jinak