Vánoční terina

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg treska necelé
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks bílek
    • 4
      ks vařená vejce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • citronová šťáva
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička červená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybí maso uvaříme do měkka. Vývar si dáme stranou. Maso rozmixujeme do hladka, přidáme sůl, pepř, bazalku, česnek, citronovou kůru, olivový olej, smetanu a promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků. Formu na biskupský chlebíček silně vymažeme máslem a nalijeme polovinu této směsi. Na ni naklademe uvařená vejce zabalená do slaniny, strouhanou mrkev a sterilovaný hrášek.
2
Druhou polovinu směsi obarvíme paprikou a nalijeme na vejce. Celou formu zabalíme do alobalu dáme do pekáčku z vodou a pečeme velmi mírně asi 1 hodinu. Necháme důkladně vychladit a poté podáváme.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.