Pečené fazole se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg fazole bílé či hnědé
    • 150
      g anglická slanina libová vcelku
    • 1
      plechovka rajský protlak či drcená konzervovaná rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka provensálské bylinky
    • 1
      špetka koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého pepře. Až cibule zezlátne, přidáme protlak či rajčata, trochu chilli, nameleme trochu koriandru a opepříme. Směs nalejeme do zapékací misky (nejlépe keramické, v níž pokrm servírujeme), vmícháme fazole a v troubě zapečeme do měkka. Před dokončením vmícháme do směsi provensálské bylinky.
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem. Vhodná je i italská ciabatta z domácí pekárny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.