• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
    Napište svůj komentář k receptu

    Tartiflette - pochoutka ze Savojska

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: 25 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tartiflette - pochoutka ze Savojska
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg brambory
      • 2
        ks cibule
      • 1
        sklenice bílé víno - suché
      • 200
        g anglická slanina nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
      • 2
        lžíce zakysaná smetana
      • sůl
      • pepř mletý
      • hermelín 1.5 - 2 ks

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka.
    2
    Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept "odlehčit", můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
    3
    Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině, a zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
    4
    Nakonec směs přendáme do zapékací misky, a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
    5
    Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
    6
    Na originální Tartiflette francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ovocná pochoutka s krémem

    Ovocná pochoutka s krémem

    Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

    Domácí tartiflette (zapečené brambory…

    Křenová pochoutka

    Křenová pochoutka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Elishabeth | 18. 12. 2013 10:04

      výborné:)

    • okurka
      okurka | 13. 11. 2013 20:01

      hezky prispevek :-)

    • Petr
      Petr | 13. 11. 2012 01:05

      Nevím jak chcete na šunce zpěnit cibuli. Cibule se musí osmahnout na rozpuštěném špeku, stačí ho 50g !!!

    • Tereza T
      Tereza T | 18. 2. 2011 17:08

      Opraveno, díky.

    • DájaH | 17. 2. 2011 21:52

      Co ty 2 litry vína, není to nějak moc ? :-\

    • Tereza T
      Tereza T | 30. 11. 2010 11:35

      Opraveno, díky.

    • sharpe
      sharpe | 29. 11. 2010 04:02

      V ingrediencich chybi syr

    • Trixie | 27. 11. 2010 13:32

      V makru mají přímo sýr Tartiflette-Gratin plátkový.

    • Petr
      Petr | 29. 1. 2008 18:41

      Díky za recept, je super. Tartiflette jsem si dával několikrát v Savojsku v restauraci a tak jsem to chtěl zkusit taky vyrobit. Podle tohoto receptu jsem ho již vyrobil šest krát s různými variantami sýrů. Zjistil jsem, že Hermelín i Hermadur jsou naprosto nepoužitelné, výsledná chuť je pak úplně jiná - je to úplně jiné jídlo. Musí to být výhradně sýr s červenou plísní. Zkoušel jsem to s Reblochonem, který jsem si přivezl z Francie a pak i nakoupil v Makru. Nakonec jsem ještě vyzkoušel dánský sýr "DÄNISCHER WEICHKÄSE", který prodávájí v LIDLu a budu to už dělat jen s ním. Je stejně červený na povrchu jako Reblochon a má taky stejnou chuť. Navíc je oproti Reblochonu nepoměrně levnější - 200g stojí jen 45Kč a toto balení vyjde akorát na množství uváděné v tomto receptu. Na výslednou chuť má taky nemalý vliv výběr vína, ale to si musí každý vyzkoušet.

    • anela
      anela | 25. 11. 2007 11:54

      Možná , že chuťově je rReblochonu bližší Hermadur, jedli jsme obojí a zase tak velký rozdíl to není

    • eli
      eli | 21. 10. 2007 19:10

      No jak uz jsem napsala driv, hermelin me napadl jako nahrazka, protoze jsem netusila ze se da Reblochon v cesku sehnat. Ja sama naopak nemuzu sehnat hermelin protoze ziju ve Francii. Navic ne kazdy chodi do Makra, a v bezny maly samosce Reblochon urcite nesezene, tak si ho muze nahradit treba tim Hermadurem a nebo brynzou.

    • Lena
      Lena | 21. 10. 2007 10:05

      Reblochn se nedá nahradit nějakým hermelínem ap. Bez něj to není ono. Dá se koupit v Makru.

    • Darina Kašpárková
      Darina Kašpárková | 23. 9. 2007 22:38

      Bylo to fakt dobré, ale bylo tam dost výrazné to víno. A to dětem moc nechutnalo. Možná pro ně trochu méně! Jinak super!!!!

    • Zuza
      Zuza | 22. 9. 2007 10:42

      Zkusila jsem to a super!Dekuji za recept :o)

    • Martina
      Martina | 4. 6. 2007 12:28

      Recept je opravdu vyborny, vcera jsem to zkousela na veceri a melo to velky uspech, ale misto hermelinu jsem dala balkansky syr.........

    • eli
      eli | 15. 4. 2007 18:48

      Moniko diky, kdyz jsem sem psala tenhle recept, marne jsem premyslela jak v Cesku nahradit Reblochon, vim ze se neda s Hermelinem srovnavat, ale nic jineho me nenapadlo. Ziju ve Francii a nebyla jsem si jista jestli se da Reblochon v Cesku sehnat. Syr na Tartiflette mi pripomina kombinaci hermelinu (kvuli plisni) a syrecku (kvuli vuni:-)), takze ten Hermadur je podle me trefa do cerneho pro ty, ktery nemuzou ten Reblochon sehnat (treba nekde na mensim meste). Ale az zas nekdy budu v Cesku, zkusim to i s tim Hermelinem, protoze podle komentaru to musi byt taky dobre:-)

    • Monika Benešová
      Monika Benešová | 14. 4. 2007 15:19

      Taky se primlouvam k pouziti Reblochonu, da se koupit napr v Makru. Muj francouzsky skorosvarg me tuto dobrotu naucil s drobnymi odchylkami, nedava vino a dava tam asi 6 cibuli, ale jinak je postup podobny. Pro gurmany - udajne nejlepsi reblochon je oznaceny jako fermiere (farmarsky), ale je asi jednou tak drahy a asi bude fuska jej v Cechach sehnat. Jinak jsem se nekde docetla, ze reblochon lze v ceskych podminkach nahradit Hermadurem;-) Prave jsem dopekla, tak vam posilam foto.

    • Anonym
      Anonym | 12. 4. 2007 21:41

      Nicmene i s hermelinem je to dobre, tak co..

    • P@ja
      P@ja | 12. 4. 2007 19:20

      Hermelin se Reblochonem neda srovnavat. Chrakteristickou chut tartiflette dodava prave Reblochon.Pokud ho opravdu nemame (da se u nas jiz bez problemu koupit) je mozne do zapekane smesi pridat brynzu.

    • Liza
      Liza | 18. 3. 2007 23:18

      A jeste vetsi dobrota je, kdyz do toho pridam jeden nebo dva strouzky cesneku.. Mmmmm:o)

    • Zuzana Válková
      Zuzana Válková | 15. 3. 2007 11:07

      Pekla jsem v remosce, troubu nemáme. Recept je jednoduchý, málo surovin, málo práce....A jídlo bylo úžasné. Kombinace sladké cibule a pečené slaniny s rozteklým hermelínem.... no lahoda. Dnes budu péct znovu.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zelenina
    Maso Pokrmy Uzené Ze zeleniny Oběd Pečení Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno - suché Brambory Cibule Hermelín Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Piškotové řezy po padesáté

    Piškotové řezy po padesáté

    Buchta s rosolem

    Buchta s rosolem

    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    Nebeská Máňa

    Nebeská Máňa

    Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

    Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

    Sušenky bez vajec - snadno a rychle

    Sušenky bez vajec - snadno a rychle

    Frankfurtská polévka s hlívou

    Frankfurtská polévka s hlívou

    Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

    Jemné lívance z acidofilního mléka -…

    Slané lívance

    Slané lívance

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    45
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    45
    Palačinky
    Palačinky
    37
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    36
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    35
    Americké lívance
    Americké lívance

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Muži přiznali: Toto oblečení nás na ženách vzrušuje, noste ho víc!

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Nesmíme obětovat děti. Otevírejme školy přes sportovní aktivity, říká radní Mariana Čapková

    Nesmíme obětovat děti. Otevírejme školy přes sportovní aktivity, říká radní Mariana Čapková

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Další doporučené recepty:

    Tartaletky s překvapením
    Tartaletky s překvapením
    Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
    Tartaletky s vanilkovým krémem a…
    Tarte tatin (obrácený koláč)
    Tarte tatin (obrácený koláč)
    Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
    Taštička z listového těsta s pudinkem a…
    Taštičky plněné jablky a sýrem
    Taštičky plněné jablky a sýrem
    Taštičky z křehkého těsta
    Taštičky z křehkého těsta
    • Recepty.cz
    • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí