Bramborový závin s kysaným zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
2
Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě, ve větší nádobě 30 minut vaříme.
3
Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
4
Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdenicka
    zdenicka |

    31. 7. 2013 14:43

    presne tak aji v listovem teste je to super. <3

  • Alia
    Alia |

    21. 3. 2013 22:59

    Dal by se místo vaření v ubrousku uvařit v páře?

  • Kimisek
    Kimisek |

    14. 2. 2012 20:57

    Ups :( Prej chyba serveru a nejdnou tři stejné komentáře. Pardon!

  • Kimisek
    Kimisek |

    14. 2. 2012 20:56

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Kimisek
    Kimisek |

    14. 2. 2012 20:56

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Kimisek
    Kimisek |

    14. 2. 2012 20:55

    Chci, chci, kdo máte uvařeno, podělte se. Když ho uvařím sám, dopadne to hrozně a když ne, tak to spráskám na posezení a budu tlustej. Kurde mám takovou chuť. _________________________________________ Výroba domácích <a href="http://www.knedlik.cz/">knedlíků</a>

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 2. 2007 12:35

    Pečiem aj ako štrúdľu z lístkového cesta ( recept som našla na tomto webe), ale toto má inú chuť. Nerada robím len jeden druh, mám rada pestrosť :)))

  • Vendula Svobodová
    Vendula Svobodová |

    2. 2. 2007 12:04

    Zkuste upéci jako např. štrůdl. Nám tak chutná víc.