• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vařené brambory 1/2-3
    • hrubá mouka
    • 1
      ks vejce (Event. halušky v prášku)
    • mléko Trochu
    • 0,25
      kg uzené maso
    • kysané zelí
    • cibule
    • anglická slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v pekáči. Přidáme cibulku a osmažíme. Přidáme kyselé zelí a chvíli dusíme. Ochutíme mletým pepřem a koriandrem. Vmícháme kousky vařeného libového uzeného masa. Přidáme halušky. Směs vložíme do malých zapékacích mističek a zapečeme v troubě.
2
Před podáváním můžeme ještě posypat osmaženou cibulkou. Servírujeme v mističkách s dobře vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Závin se zelím a uzeným masem

Závin se zelím a uzeným masem

Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím

Plněné zapečené brambory s uzeným a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 15. 1. 2013 15:03

    Přestože spätzle to rozhodně nejsou, večeře byla báječná!

  • Tereza J. | 15. 8. 2008 16:09

    Ale ani halušky sa nerobia z varených zemiakov, ale zo surových :)))

  • Jana S. | 15. 8. 2008 13:00

    Jitko, přesně tak, Spätzle nejsou halušky, i když tento recept může být velmi jedlý :) U nás (ve Stuttgartu) se Käsespätzle dělaly tak, že se předem uvařené Spätzle (mouka, vejce, žloutky, sůl, trochu vody, umíchat, protlačit speciálním udělátkem na Späzle tak, aby vznikly středně dlouhé silnější "špagety" či jak tvar nazvat, uvařit v osolené vodě, prolít studenou) smíchaly s omáčkou: šlehačka se nechá vařit, přidá se muškátový oříšek, sůl, strouhaný sýr, nechá se zahoustnout. Pak se směs dá do pekáčku, zapeče dozlatova. Na kůrčičku se přidá na másle dozlatova usmažená cibulka. Mňam :)

  • Jitka Ježková | 14. 8. 2008 12:35

    Musím částečně souhlasit s Jiřím- bavorské (resp. švábské) spätzle se dělají z mouky, vajec, vody a soli- vrstva spätzlí, vrstva sýra.. posl. vrstva sýr, zapéct a posypat osmaženou cibulkou

  • jiri23 | 26. 10. 2007 15:33

    obavam se ze bovorske spätzle se nedelaji z brambor, ale z mouky, vejce a mleka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Pečení Smažení Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Mléko Pepř mletý Sůl Uzené maso Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Buřtový salát

Buřtový salát

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

20 minut
Salát do ruky

Salát do ruky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

40 minut
Cuketové muffiny

Cuketové muffiny

60 minut
Vídeňský řízek se smetanovou kaší

Vídeňský řízek se smetanovou kaší

20 minut
Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

90 minut
Tvarohová zmrzlina s ostružinami

Tvarohová zmrzlina s ostružinami

30 minut
Losos v sezamu s nudlemi

Losos v sezamu s nudlemi

15 minut
Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Bazar
dětská OSUŠKA MÁŠA A MEDVĚD 70x140 dětská OSUŠKA MÁŠA A MEDVĚD 70x140 Více info
Máša a medvěd Figurka Máša MÁŠA A ZRCÁTKO Máša a medvěd Figurka Máša MÁŠA A ZRCÁTKO Více info
EDUCA Dřevěné puzzle Máša a medvěd 2x25 dílků EDUCA Dřevěné puzzle Máša a medvěd 2x25 dílků Více info
Máša a medvěd Dům Máši Máša a medvěd Dům Máši Více info

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Šopský salát
Šopský salát
17
Švestkový koláč s drobenkou
Švestkový koláč s…
15
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
15
Pikantní marináda na grilované maso
Pikantní marináda na…

Zajímavé články

Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak správně jíst pizzu? Většina z nás to…
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům nebude vadit, že jedí jen zeleninu
10 skvělých receptů s lilkem: Ani masožroutům…
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a obohaťte svůj jídelníček o vitaminy
Kvašená zelenina: Připravte si ji snadno doma a…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou troubu
Nejsnadnější zavařování? Zapojte mikrovlnnou…
AHA.cz 13letá dcera manželů Adamcových: DOBÝVÁ AMERIKU!

13letá dcera manželů Adamcových: DOBÝVÁ AMERIKU!

Mimibazar Cuketová směs do sklenic: Nejlepší recepty na oblíbenou úpravu pod maso, na špagety i na topinky

Cuketová směs do sklenic: Nejlepší recepty na oblíbenou úpravu pod maso, na špagety i na topinky

Dáma.cz Slova, která nejvíc zabolí jeho znamení. Tohle nikdy neříkejte svému partnerovi

Slova, která nejvíc zabolí jeho znamení. Tohle nikdy neříkejte svému partnerovi

Blesk pro ženy Mladá žena zhubla během jednoho roku o 50 kilogramů. Jaký je její recept na fit postavu?

Mladá žena zhubla během jednoho roku o 50 kilogramů. Jaký je její recept na fit postavu?

Ženy.cz Léto v Kodani: Jaké trendy aktuálně letí u stylových Skandinávek?

Léto v Kodani: Jaké trendy aktuálně letí u stylových Skandinávek?

Blesk.cz Anna Kadeřávková (25) z Ulice si plní sen: Rozestavěný »hrad« v bílé barvě!

Anna Kadeřávková (25) z Ulice si plní sen: Rozestavěný »hrad« v bílé barvě!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek!

Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek!

Blesk Horoskopy Která 3 znamení čeká nejhorší víkend kvůli intenzivnímu úplňku ve Vodnáři?

Která 3 znamení čeká nejhorší víkend kvůli intenzivnímu úplňku ve Vodnáři?

Abecedazahrady Plata od vajec nevyhazujte! Společně s dětmi z nich vyrobte krásné papírové dekorace

Plata od vajec nevyhazujte! Společně s dětmi z nich vyrobte krásné papírové dekorace

  • Recepty.cz
  • Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí