Brambory nakrájíme do pekáčku, ochutíme grilovacím kořením, na ně naskládáme kuřecí prsíčka - mírně osolená a posypaná nakrájeným česnekem. Zalejeme...
více o Maskovaná kuřecí prsa
Nakrájenou anglickou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme vejce a tavený sýr. Osolíme a vejce necháme ztuhnout, sýr rozpustit. Na 6 vajec použijeme 2...
více o Vaječnice se sýrem
Brambory nakrájíme na kolečka, nové i se slupkou a dáme na vymaštěný plech, osolíme a opepříme. Poklademe tenounce nakrájenou anglickou slaninou a...
více o Pečené brambory s anglickou slaninou
Maso promícháme s nadrobno nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a vejce.
Těstíčko propracujeme a vytvarujeme malé bochánky,...
více o Klasické karbanátky na houbách
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny osmažíme s kari, přidáme brambory...
více o Jablka se slaninou a brambory
Kotlety opláchneme, jemně naklepeme a osolíme. Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony (asi 1/2). Poklademe maso...
více o Kotlety na žampionech s klobáskou
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninku, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád...
více o Fazolová dělovka
Kuře zevnitř potřeme prolisovaným česnekem, naplníme směsí nakrájených tvarůžek, na proužky nakrájené slaniny a papriky. Uzavřeme a na povrchu...
více o Kuře mnoha vůní III.
Vyložíme zapékací mísu slaninou, uvařené těstoviny smícháme s uzeninou, rajčaty, paprikou a cibuli na kostičky a s polovinou sýru a okořeníme. Směs...
více o Zapékané těstoviny V.
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud...
více o Špagety Carbonara II.
Na cibulce opečeme naklepané, osolené a opepřené kuřecí řízky a na každý dáme velkou lžíci plnotučné hořčice. Opékáme a přidáme nakrájenou anglickou...
více o Výborné kuřecí řízky
Tyčinky, slaninu, kukuřičky, ředkvičky a rajče nakrájíme na kousky, dáme do misky. Na drobno nakrájíme pažitku a vsypeme do misky k ostatním...
více o Krabí salát dle Zuzky a Bdho
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme.
Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu....
více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Nerozmrazené filé nakrájejte na kostky (já krájím tak, že přitisknu na filé nůž a bouchnu do něj paličkou na maso), obalte ve směsi hladké mouky a...
více o Milé filé
Nachystáme si ruličky - na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i...
více o Kuře pro mlsné jazýčky
Pohanku uvaříme podle návodu spolu se slepičím bujonem. Kostičky anglické slaniny opečeme, přidáme kostičky cibule, opečeme. Přidáme plátky česneku a...
více o Zapečená pohanka se žampiony
Čistého kapra bez hlavy a ocasu osolíme, okořeníme grilovacím koření zevnitř a zvenku. Nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na rozprostřený alobal,...
více o Kapr naší mamky
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením (poměrně dost), usmažíme na oleji.
Prsíčka klademe jednotlivě na olejem vymazaný plech,...
více o Kuřecí dobrota na víkend
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla,...
více o Krůtí prsa alá svíčková
Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu ...
více o Krůtí roláda IV.
Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme cibule do zlatova, přidáme nakrájenou slaninu (šunku) a žampiony, zprudka opečeme a dusíme, dokud houby nejsou...
více o Těstoviny Capricciosa
Veku nakrájíme jako na chlebíčky, namažeme máslem. Rajčata nakrájíme na slabá kolečka a sýr také. Nejprve klademe na veku s máslem kolečko rajčete a...
více o Rychlé toasty s mozzarelou
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a...
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí, dáme tak na 4 hodiny uležet do chladna. Na rozehřátý olej dáme plátky cibule,...
více o Vepřové po dijonsku
Kuřecí řízky lehce naklepeme, potřepeme hořčicí a posypeme kořením na steak. Osmažíme z obou stran jako přírodní řízek. Ještě než bude steak zcela...
více o Kuřecí prsa s česnekem
Očištěného kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce a pokapejte citronovou šťávou. Přikryjte ho utěrkou a nechte na chladném místě odležet, asi na 2...
více o Kapr na česneku II.
Krůtí prso osolíme, opepříme, prošpikujeme česnekem a zabalíme do anglické slaniny, spíchneme párátky.
Do pekáče dáme kousky másla, rozložíme zeleninu...
více o Krůtí prso jedna báseň
Očištěná, omytá a usušená kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, obalíme do tenkých plátků anglické slaniny a napichujeme na jehlu...
více o Kuřecí játra na jehle
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli, anglickou slaninu na nudličky, žampiony na nudličky. Játra opečeme na...
více o Játra s anglickou slaninou a žampiony
Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky).
Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Slijeme...
více o Šťouchané brambory se slaninou
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou...
více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry
Cibuli, česnek, okurky a anglickou slaninu umelu na masovém strojky, přidám kečup, papriku, olej, hořčici a kečup. Vše důkladně zamíchám. V uzavřené...
více o Pomazánka ala Gazpacho
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a přidáme omáčku Pesto Rosso.
Plátky anglické slaniny dáme na plech vyložený pečícím papírema pečeme v troubě...
více o Těstovinový salát s anglickou slaninou
Umícháme bramborové těsto z přísad či z prášku. Přes cedník vytlačíme malé halušky, které uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na...
více o Bavorské spätzle se zelím a uzeným masem
Brambory uvaříme a uděláme bramborovou kaši. Uvaříme hrách dle návodu, vmícháme kaši, koření, česnek, osmaženou cibulku a osolíme.
Podáváme samotné s...
více o Bramborová kaše s hrachem
Fazole namočíme a uvaříme téměř do měkka. Na pánvi rozpustíme kousky anglické slaniny, na kterou dáme cibuli nakrájenou na kolečka a kuličky černého...
více o Pečené fazole se slaninou
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými...
více o Zapékané kuřecí závitky
Podusí se čerstvé houby, nakrájí na kousky. Naloží se přes noc do marinády (sojovka, masox, Worchester). Udělají se slané palačinky (polohrubá mouka,...
více o Zapečené palačinky s houbami
Lilek se dobře omyje, uřízne se mu zelená šťopka a nakrájí se na délku, ne na šířku - na tenké plátky. Pomaže se olejem nejlépe olivovým a a potře se...
více o Zapečený lilek II.
Těsto rozprostřeme na pekáč či plech vyložený papírem na pečení. Slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, necháme rozpustit a přidáme cibuli....
více o Slaninový či šunkový koláč (quiche)
Osmažíme cibulku na oleji, přidáme houby (nebo papriky), opepříme, osolíme, později přidáme rajčata, nivu, necháme nivu rozpustit. Směsí naplníme...
více o Plněné mušle
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky...
více o Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Rozválíme listové těsto na plát, potřeme kečupem. Plátky anglické slaniny opražíme. Na listové těsto klademe šunku, anglickou, posypeme oreganem a...
více o Rychlý štrůdl pro mlsouny
Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s...
více o Gnocchi s listovým špenátem
Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
Brambory oloupeme,...
více o Bramborový závin s kysaným zelím
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší...
více o Filé po italsku
Na dno hrnce dáme anglickou slaninu, na to osolené a opepřené maso, na to na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kousek nakrájeného celeru a květáku a...
více o Mňamkové ragů