Brambory se zelím a houbami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kovářka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks brambory velké
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 400
      g kysané zelí
    • 200
      g nakládané houby
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme a krátce orestujeme na oleji. Po chvilce přidáme scezené houby a pokrájené zelí. Posypeme kmínem. osolíme a necháme dusit. Z uvařených brambor odkrojíme část asi 2 cm silnou. Brambory vydlabeme a naplníme směsí zelí a hub. Pak je poklademe vločkami másla a přikryjeme plátky slaniny. Položíme je do tukem vymyzaného pekáčku a pečeme při teplotě kolem 180 °C asi 15 minut.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.