Krůtí roláda IV.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg krůtí maso horní stehno (vykostěné)
    • sůl
    • kmín
    • vývar nebo voda na podlití
    • sádlo na smažení
  • Nádivka
    • 3
      ks rohlík 2-3
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks cibule
    • česnek dle chuti
    • 1
      plechovka nákládané žampiony menší
    • 50
      g anglická slanina
    • pažitka nebo petrželka
    • sůl
    • vegeta
    • 1
      špetka muškátový květ
    • provensálské koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu (rolády). Zavinuté maso spíchneme jehlami nebo stáhneme provázkem.
2
V pekáčku rozpálíme tuk, rolády na něm ze všech stran opečeme, urovnáme, posypeme kořením a kmínem, maličko podlijeme vývarem (vodou) a dusíme/zapékáme v troubě (asi 45 minut) nebo v nádobí Zepter na sporáku (asi 35 minut).
3
Nádivka: v mléce rozmícháme vejce, osolíme a tekutinou zalijeme pokrájené rohlíky. Přidáme žampiony, osmaženou cibulku se slaninou a česnekem, bylinky a koření a promícháme.
4
Chutná teplé se šťouchanými bramborami nebo s rýží, také se zelím a knedlíkem, nebo na studeno krájíme řezy.

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 3. 2007 12:23

    Ukládám do svých oblíbenýcdh a určitě vyzkouším.Díky za recept.