Kuřecí stehna na bílém víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: princezna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 8
      lžíce bílé víno
    • 0,5
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
    • drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme v rozehřátém oleji a másle. Přidáme připravená stehna, podlijeme trochou vývaru a vínem a pečeme pod pokličkou v troubě. Při pečení stále podléváme vývarem a vínem. Když je maso téměř měkké, sejmeme slaninu do šťávy a přidáme mouku utřenou s kouskem másla.Po dopečení stehna poléváme šťávou s cibulí a podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.