1103
Rajčata a česnek rozmixujeme, vmícháme sůl. Vlijeme do sklenic, nezavařujeme, pouze pevně zavřeme a uložíme do chladna. Vhodné do veškerých omáček,... více o Rajčatová omáčka
Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata.... více o Omáčka z rajčat a zeleniny
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm... více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Rajčata a cibuli (cibulku) nakrájíme na malé kousky.Poté dohromady osmažíme na pánvičce.Během smažení přidáme sůl,masox (2 kostky) a 250 g kečupu.Dále... více o Omáčka z rajčat
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na... více o Rajčatová omáčka II.
Na pánvi připravíme do měkka nakrájená kuřecí prsa s cibulkou, osolíme, přidáme oloupaná rajčata a sýr. Ochutíme kořením. Můžeme podávat s těstovinami... více o Sýrová omáčka s rajčaty a kuřecím masem
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou. Na mírném... více o Omáčka z čerstvých rajčat
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme... více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
1. Zapněte elektrickou troubu na 200°C. Rajčata omyjte, nařízněte na kříž a vložte na plech. Strožky česneku rozdrťte čepelí nože a vložte na plech k... více o Čerstvá rajčatová omáčka
Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem, paprikou. Po celém povrchu jej poklademe anglickou slaninou. K okraji položíme hranolek balkánského sýra a... více o Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby.... více o Vepřové ragú z mletého masa
Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20... více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Rozehřejeme tuk aby byl vlažný a Salko do něj zašleháme, aby se komponenty spojily. Směs se dá ztuhnout do lednice. Spaříme mandle a oloupeme. Do... více o Rafal-Rokl
Konzervu otevřeme a vlijeme do mísy. Přidáme tolik strouhaného kokosu, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Postupně odebíráme z... více o Kuličky Raffaelo krok za krokem
Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a... více o Ravioli
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše... více o Ratatouille
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme... více o Kuřecí ragú s houbami
Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je... více o Rakvičky se šlehačkou
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu... více o Vaječné ragú
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do... více o Dort Raffaelo
Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata.... více o Masové ragů na starořecký způsob
Oloupeme okurku a podélně ji rozřízneme. Lžičkou vydlabeme jadérka. Zbylou dužinu pokrájíme na malé kostičky. Omyjeme a otřepeme mátu. Otrháme lístky... více o Raita
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše... více o Babiččiny rarášky
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a posypeme kořením (pálivou paprikou a grilovacím). Drobně nakrájenou cibulku osmahneme a přidáme kotlety, které po... více o Kvikot z Raffaelova kotle
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na... více o Krůtí ragú s brokolicí
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na... více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Řezy Raffaelo
Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými,... více o Kastrůlkové ražniči
Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,... více o Krůtí ragú se žampiony
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,... více o Rakouský bramborový salát
Z ingrediencí na piškot vyšleháme těsto a upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou a pomažeme krémem, který uděláme svařením mléka a mouky na... více o Vynikající řezy Raffaelo
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí... více o Ravioli s náplní
Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe hnětačem) -... více o Rohlíky na ráno
Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř dáme... více o Koule Raffaelo
Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink... více o Rafaelo
Uvaříme vejce na tvrdo. Do litru vroucí vody nasypeme zeleninu a přidáme nudle. Nezapomeneme osolit. Směs dvě minuty povaříme, poté odstavíme, přidáme... více o Ramen
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte... více o Ragů (salsa Bolognese) iliti
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory... více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Těsto vytvoříme pouhým smícháním všech ingrediencí a propracováním (nejlépe to jde rukama) a to 1 - 2 dny předem (vydrží i týden). Mělo by mít... více o Honzíkovy ranečky
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Pak z něj tvarujeme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 160... více o Makové rohlíčky (Rakousko)
Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do... více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a... více o Pangas raz dva
Nastrouháme oplatky, vmícháme do másla utřeného s cukrem, přidáme trošku rumu. Touto směsí obalíme mandli, celou kuličku obalíme ve strouhaném kokosu... více o Raffaelo z Delissy
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej - stačí i slunečnicový. Necháme... více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vše smícháme a tvoříme na plech malé hromádky nebo v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění. Tento recept jsem získala od... více o Kokosky raz dva
Oplatky rozemeleme na mlýnku na strouhanku, přilejeme potřebné množství kondenzovaného mléka a přisypeme asi hrst kokosu. Vše smícháme, dáme na chvíli... více o Raffaelo zase jinak
V malé míse rozmícháme kvasnice, cukr a 50 ml teplého mléka. Promícháme, až se vše rozpustí. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočnout 15 minut. Ve... více o Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Rýži uvaříme dle návodu na krabičce, mezitím na jemno nakrájíme cibuli a krabí tyčinky, poté nakrájíme vejce na hrubo. Dáme všechny ingredience do... více o Salát raz dva
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník. Používám i další 3 varianty (mák... více o Makovec raz dva - výborný
Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme... více o Houbové ragú
Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa a osmažíme, k masu ještě dáme protlak a hořčici, promícháme, osolíme, opepříme... více o Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem
Znáte to, stačí chvilka nepozornosti, krátký telefonát nebo třeba diskuze s potomkem, a omáčka… Celý článek
Jíška je nejstarší a nejznámější zahušťovadlo pokrmů, takže vám její příprava nejspíš nebude… Celý článek