Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aiša

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      g celer malý
    • 1
      ks řapíkatý celer stopka s menšími listy
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička nové koření
    • 0,5
      lžička rozmarýn
    • petržel 2 větvičky
    • tabasco několik kapek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a cukr a necháme krátce povařit. Potom přidáme bobkový list a červené víno. Přidáme ostatní suroviny, petržel nakrájíme a také přidáme. Potom vmícháme několik kapek tabasca a omáčku necháme nepřikrytou za občasného promíchání vařit asi 20 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme, dochutíme a podle potřeby dokořeníme. Dáme do malých skleniček a zasterilujeme.
2
Tato omáčka se v Itálii dává na pizzu jako podklad a potom se na ni kladou různé přísady. Tato dávka vyjde na 3 skleničky od výživy, takže, pokud ji chceme dělat ve větším množství, tak vše znásobíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.