• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Makovec raz dva - výborný
    Napište svůj komentář k receptu

    Makovec raz dva - výborný

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 174
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Makovec raz dva - výborný
    Makovec raz dva - výborný
    Makovec raz dva - výborný
    Makovec raz dva - výborný
    Makovec raz dva - výborný
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks vejce
      • 1
        hrnek mléko
      • 1
        hrnek polohrubá mouka
      • 1
        ks prášek do pečiva
      • 1
        hrnek mák mletý
      • 1
        ks vanilka
      • 1
        hrnek cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník.
    2
    Používám i další 3 varianty (mák se nahradí):
    3
    1) kokosem
    4
    2) kokosem a kakaem
    5
    3) mletými ořechy
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pangas raz dva

    Pangas raz dva

    Salát raz dva

    Salát raz dva

    Kokosky raz dva

    Kokosky raz dva

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nicci | 19. 2. 2019 10:30

      Recept vyzkoušen, je opravdu raz dva hotový :P Udělala jsem zdravější verzi - mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovou, mléko jsem dala mandlové od Alpra a dala jsem jen 1/2 hrnku cukru. Makovec byl výborný, vláčný a všichni doma se po něm jen oblizovali :)

    • Hanka
      Hanka | 8. 1. 2017 14:04

      Včera jsem ho upekla a dnes již není. To mluví samo o sobě. :-P Budu dělat zas. Děkuji

    • Lucka
      Lucka | 4. 9. 2016 21:17

      Zkusila jsem, dělala jsem přesně podle receptu, a makovec se mi zdá dobrý :) akorát je takový lepkavý... je možné že ten hrnec cukru je moc ? ... je možné že to bylo cukrem ? :) nic jiného mne nenapadá :) Jinak ale recept taky doporučuji .

    • Mirka
      Mirka | 13. 4. 2016 22:01

      Super recept. Dělám dvojitou dávku, což je tak akorát na vysoký plech. Ještě jsem ale přidala 1/2 hrnku oleje. <3

    • KatkaKlar
      KatkaKlar | 13. 3. 2016 21:13

      Vyzkoušela jsem dnes, krásně se povedl, díky za recept, určitě ještě zkusím ty další varianty. Ještě jsem ho polila čokoládovou polevou a posypala malými cukrovými srdíčky, krása a dobrota :-)

    • Katka
      Katka | 13. 3. 2016 21:06

      Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

    • Katka
      Katka | 13. 3. 2016 21:06

      Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

    • katka30
      katka30 | 15. 2. 2016 18:30

      Skvělý bez oleje a másla....Dala jsem celozrnnou mouku, třtinový cukr a citrónový cukr místo vanilky. Parádní. :-)

    • TheKacabi
      TheKacabi | 6. 12. 2015 10:47

      Ubrala jsem trochu cukru, přidala citronový extrakt a udělala citronovou polevu :-) Jinak se vše povedlo jak mělo, dávám 1

    • Lucka
      Lucka | 3. 10. 2015 19:01

      Jak velký plech je potřeba na toto množství, aby byl makovec krásně vysoký?

    • Yvetta
      Yvetta | 20. 9. 2015 14:31

      Dnes jsem makovec vyzkoušela a je opravdu moc dobrý.Navrch jsem pokladla švestky.Dávám velkou 1 :-*

    • Jitka
      Jitka | 11. 9. 2015 21:26

      První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

    • Jitka
      Jitka | 11. 9. 2015 21:20

      První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

    • Dita
      Dita | 8. 8. 2015 14:18

      Makovec byl moc dobrý. Dala jsem jen 1/2 hrnku cukru a bohatě to stačilo. Vajíčko jsem vyšlehala s cukrem a mák jsem nemlela. Nějaké ovoce by se určitě k makovci hodilo. My si jej dali se zmrzlinou :o). Díky za fajn recept.

    • Niklak
      Niklak | 19. 6. 2015 13:24

      Upečeno, asi se má vajíčko s cukrem vyšlehat, protože sem to měl tekuté a tak jsem raději přidal nějakou mouku navíc. Moje úprava: Měl sem přebytek třešní a nevěděl co s nimi, tak jsem je s 2lžícemi cukru povařil (2min) ve vlastní šťávě, nechal okapat a to rozprostřel na makovec a posypal drobenkou. Mouku jsem nahradil špaldovou celozrnnou a dal míň cukru. Příště ale zkusím dát jen 1/2 cukru, protože i tak to je sladší... ale moooooc dobré :-P

    • Lucie
      Lucie | 30. 3. 2015 11:26

      Perfektní recept, povedlo se! Pekla jsem zároveň v domácí pekárně a v elektrické troubě - obojí se povedlo na jedničku. Po prostudování komentářů jsem upravila recept následovně: opravdu stačí méně cukru - cca 3/4 hrnku, přidala jsem hrnek nastrouhaných jablek, trochu skořice. Olej opravdu není třeba přidávat. Makovec byl krásně kompaktní, nedrolil se. Sklidila jsem velký úspěch.

    • Orinka
      Orinka | 4. 3. 2015 06:27

      Mák je tučný sám o sobě.

    • Madla
      Madla | 28. 2. 2015 19:20

      Já jen nechápu, že tam není ani trochu tuku :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

    • katuusss | 3. 2. 2015 11:50

      Makovec je super-překvapivě ale všem chutná i varianta s kokosem(ten u nás normálně moc nefrčí...) Na kokos.těsto jsem nastrouhala led.kaštany. Buchta není suchá, je moc dobrá a přitom jednoduchá

    • Sonka
      Sonka | 31. 12. 2014 11:15

      Prave si na nem pochutnavame, nahradila jsem cukr sladem - rice malt, mouka self-raising, mleko soyove a taky mi krasne vysel. Jednoduchy a rychly. Diky.

    • Blanka
      Blanka | 21. 11. 2014 00:55

      Recept naprosto výborný :) a chuťově naprosto nejlepší :)

    • Zuzka
      Zuzka | 18. 11. 2014 20:02

      Zítra chci recept zkusit. Tím 1 ks vanilky je myšlen jeden vanilkový lusk nebo pytlík vanilkového lusku? Děkuji za odpověď.

    • Romana
      Romana | 12. 11. 2014 20:24

      Vynikají recept. Jednoduchý a doslova bleskurychlý. Jenom toho cukru stačí opravdu méně. Ale i tak dávám jedničku s hvězdičkou a k tomu ještě dvakrát podtrženou. Moc děkuji.

    • Lucieee
      Lucieee | 3. 11. 2014 15:56

      Výborný makovec. Rychlý, skvělý, lahodný !!!

    • K. Radka
      K. Radka | 28. 7. 2014 07:26

      Rychlejší recept na makovec jsem asi neviděla :-) Opravdu je dost sladký (dala bych tak 3/4 hrnku cukru) ale jinak výborný! Doporučuju

    • Tereza
      Tereza | 4. 5. 2014 18:04

      Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

    • Tereza
      Tereza | 4. 5. 2014 18:04

      Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

    • Lenka
      Lenka | 3. 4. 2014 12:29

      Makovec jsem pekla poprvé a musím říci, že jiný recept už zkoušet nebudu. Je to opravdu rychlý a výborný.. Taky jsem dala trochu méně cukru a přidala rozinky. Doporučuji

    • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

      Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

    • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

      Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

    • Peťulík
      Peťulík | 26. 2. 2014 20:46

      Moc dobrý, cukru asi není třeba tolik. A přidal jsem si do toho rozinky. Plech to nezaplní, dávejte to do formy. Já to sním během dvou večerů a furt se olizuju :-P

    • Natálka
      Natálka | 16. 2. 2014 14:04

      Makovec je luxusní.... ;-) Měl velký úspěch... Doporučuji <:-)

    • misula29
      misula29 | 3. 2. 2014 12:05

      Včera jsem pekla, dala jsem o něco míň cukru a po přečtení komentářů pro jistotu 0,5 dl oleje. Pekla jsem v dortové formě a po upečení jsem podélně rozkrojila na půl a promazala švestkovo jablečnou marmeládou. Ke kafču moc dobrý.

    • mk
      mk | 30. 12. 2013 14:29

      a na jak velký plech to dáváte?

    • Ajinka
      Ajinka | 14. 11. 2013 11:09

      Vyborny receptik ja pridala jeste trochu oleje aby nebyl suchy :-)

    • Jana
      Jana | 12. 10. 2013 17:16

      Makovec jsem pekla dle receptu, jen jsem dala polovinu cukru a sklidila jsem úspěch všem chutnal. ;-)

    • marjánka
      marjánka | 26. 8. 2013 09:41

      Včera jsem upekla makovník, dle rady jsem dala místo máku hrnek mletých ořechů a místo mléka jsem dala šlehačku 33%. Vynikající. Měla jsem zbytek čokol. polevy v lednici, tak jen pokropit aby se zužitkovala a snědla bych ho klidně sama. Díky za recept, určitě vyzkouším i mák a také zkusím mandle, ty zbožňuju. Po vyzkoušení dám vědět. Ještě jednou díky.

    • Bopik | 4. 8. 2013 12:06

      Já dělám makovec přímo podle receptu a nic se mi nedrobí a je výborný. Olej nedávám, mák je mastný dost.

    • Dermatologia estetyczna szkolenie
      Dermatologia estetyczna szkolenie | 14. 6. 2013 05:23

      I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site? <a href="http://wszdz-torun.pl/zdrowie-i-uroda/dermatologia-estetyczna,s,1698/" title="Dermatologia estetyczna szkolenie">Dermatologia estetyczna szkolenie</a>

    • katka
      katka | 26. 5. 2013 11:45

      Chybí olej, skořice

    • Katka
      Katka | 26. 5. 2013 11:43

      Chybí tam olej, dám tam 1 hrnek oleje

    • Iva
      Iva | 12. 5. 2013 18:15

      Chuťově výborný,jen se mi taky drolí-rozpadá,tohle doladit a bude to super! Čím to může být-netušíte někdo???

    • Lucka Novotna
      Lucka Novotna | 10. 5. 2013 10:59

      Opravdu moc dobry recept pro nav ;-) stevu , ktera prijde necekane.Dala jsem spaldivou mouku , trtinovy cukr a strouhana jablka s trochou skorice a mnam, vyborny. Snedl by se na posezeni.

    • Lynetta Reiber
      Lynetta Reiber | 22. 4. 2013 05:58

      I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks! [url=http://udaf.com.pl/zdrowie,i,uroda/medikard,angiolog,katowice,s,1317/]Lynetta Reiber[/url]

    • Jamey Mcconico
      Jamey Mcconico | 21. 4. 2013 04:01

      Your home is valueble for me. Thanks!… <a href="http://www.literacje.com.pl/strony,blogi,fora/iberys,zielen,we,wnetrzach,warszawa,s,1042/" title="Jamey Mcconico">Jamey Mcconico</a>

    • Alejandra Cluster
      Alejandra Cluster | 13. 4. 2013 23:48

      This web page is really a walk-by for all the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it. <a href="http://zakataloguj.pl/zdrowie,i,uroda/seksuologiczny,gabinet,lekarski,terapia,malzenska,warszawa,s,6675/" title="Alejandra Cluster">Alejandra Cluster</a>

    • PanBorecek | 27. 3. 2013 08:24

      Musím říct, že sem ho dělal stejně a byl VYNIKAJÍCÍ :-P

    • Lucik
      Lucik | 23. 3. 2013 21:30

      dnes jsem ho upekla byl opravdu výborný ale nejak se mi drolil a byl mirne susi nevim cim to je alejinak jsem si ze synem pochutnala :-)

    • PanBorecek | 13. 3. 2013 15:22

      Zatím jsem ho dal péct a doufám že bude dobrý =-O :-)

    • Iva
      Iva | 11. 3. 2013 15:28

      Makovec byl super rychly a vyborny. olej opravdu nebyl potreba, mak obsahuje sam o sobe dost tuku. Ja jen pridala navic 1 hrnek strouhanych jablek (cca 2 mensi) a makovec byl vlacny a vubec nebyl suchy. A pekla jsem cca na 180C 20-25 min.

    • ttt
      ttt | 13. 11. 2012 16:01

      Podle receptu mi těsto vyšlo dost tekuté. Nechce více mouky?

    • CERKA7
      CERKA7 | 20. 10. 2012 18:20

      dělali jsme to do mufinových formiček a s kokosem a je to výborné

    • Soňa
      Soňa | 25. 5. 2012 11:43

      No Zuziku, jak sem si četal Váš komentář, tak už jste pekla úplně jinou buchtu :)

    • Sájuš
      Sájuš | 6. 5. 2012 23:34

      Taky jsem makovec zkusila, přidala jsem rozinky v rumu a dala méně cukru (kdybych měla špaldovou mouku, dám půl na půl s klasickou polohrubou) a je výborný. Přitom jsem ho dělala tak trošku podle hesla co dům dal, protože se mi už nechtělo jíst nudle s mákem a dost ho zbývalo.

    • pihinka
      pihinka | 21. 4. 2012 09:31

      chybí tam olej, zkusila jsem ho, je výborný, ale tvrdší, olej určitě příště dám

    • zuzik
      zuzik | 16. 4. 2012 16:41

      Výborný,jen jsem nahradila čtvrt hrnku špaldovou moukou a přidala špetku skořice a trochu rybízové marmelády,cukr1/2hrnku(stačí) jsem nahradila třtinovým cukrem . <:-) ;-) Vřele doporučuji ;-)

    • Honza
      Honza | 10. 3. 2012 18:44

      Upekl jsem rámcově, jen jsem dal dvě vejce, o 1/3 méně cukru a přidal trochu kakaa. Makovec vyšel velmi pěkně, doporučuji!

    • babča
      babča | 21. 2. 2012 15:43

      Tak jsem se do toho taky pustila. Jen jsem si recept trochu upravila - troubu samozřejmě na 180-200 stupňů a místo maku jsem dala hrnek melty (ano, ano, MELTA - mletá pražená kávovinová směs) + 2 polévkové lžíce granka + 1/4 hrnku oleje. Nemá to chybu. Kdo to chce trochu slavnostnější, promázne to nějakou ostřejší marmeládou a přeleje třeba citronovou polevou. Sice to dá trošku víc práce (mazání marmeládou a polévání polevou), ale návštěva zírala a mlaskala. <:-)

    • Iveta
      Iveta | 29. 1. 2012 19:51

      Tak včera jsem zkusila variantu s ořechy a byla dobrá . Dnes jem to obměnila s kokosem a místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku opět dobré a při tom vše tak rychlé.

    • katuusss | 20. 1. 2012 18:04

      Makovec jsem pekla včera a je vynikající! Přitom recept je tak lehký... Zkusil někdo kokosovou variantu? Není to bez oleje moc suché?

    • janina
      janina | 6. 12. 2011 18:04

      Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první makovec... jen cukru jsem dala poloviční dávku a teplotu pečení samozřejmě upravila. Makovec chutnal celé rodině, takže super. :-)

    • pralenka
      pralenka | 26. 9. 2011 08:59

      zatím jsem recept nezkusila, ale co se týče toho poměru, tak jsem našla v kuchařce stejný poměr...tam je to teda na gramy 150g máku, 150g cukru a 150g mouky...holt to asi tak má být. Ta teplota je samozřejmě blbost...při 100stupních tak maximálně sušíte či pečete fimo:-))))Podle mě se autor či autorka přepsala...buchty se běžně pečou při 160 - 180stupni

    • zandel
      zandel | 27. 8. 2011 16:30

      Tento makovec jsem vyzkoušel a byl jsem velice zklamán. Zaprvá stejné množství cukru, jako mouky a máku je moc. Makovec je potom velice sladký. Nejhorší ale je, že autor asi vůbec tento recept nepekl, protože ve vyhřáté troubě na 120 st.C jsem použil horký vzduch a makovec byl po ČTYŘICETI minutách stále tekutý. Proto jsem zvýšil teplotu na 180 st.C a potom se krásně dopekl.

    • kačka
      kačka | 29. 7. 2011 20:27

      Já taky dávám 1* ....osobně tohle těsto považuju za univerzální....jen jsem ho poupravila...jelikož vařím jpro dietáře takže bez cukru a krom veškerých ořechů co tu píšete, nebo co jsem našla doma, jsem do toho dneska zkusila dát borůvky, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne :-) ;-) :-D

    • Belda
      Belda | 18. 6. 2011 18:57

      Moc primovej recept, jeste jsem na to dala citronovou polevu... Fakt dobroučkej. ;-)

    • Bopik | 14. 6. 2011 13:52

      vyzkoušela jsem a byl vynikající. Dávám 1 s hvězdičkou :)

    • Lea
      Lea | 29. 5. 2011 16:12

      vážně, super recept !! já makovec moc nemusím, ale tento mi vážně moc chutná, není moc sladký, do těsta jsem přidala trošku rozinek a servírovala jsem s kopečkem šlehačky :-) a bylo to strašně moc dobré ;-)

    • Ivča 1980
      Ivča 1980 | 16. 5. 2011 14:52

      Tedy musím uznat, byla to fakt rychlovka a ještě rychleji se snědl - a to přítel předem prohlašoval,že mák moc nemusí. Tak jsem to ještě malinko vylepšila brusinkovým kompotem (kupuji ve skleničce) 4 č.lžičky jsem přimíchala do hotového těsta a dodaly makovci příjemnou svěží příchuť. Ani už nebyla potřeba ani poleva. Děkuji za recept <:-)

    • Verux
      Verux | 26. 2. 2011 19:42

      Je vážně výborný. Vůbec není vysušený čehož jsem se bála díky nepřidání oleje. Ďěkujuuu :-)

    • Verux
      Verux | 26. 2. 2011 19:38

      Jinak jsem také pekla z dvojité dávky

    • Pája S
      Pája S | 28. 1. 2010 07:20

      Skvělá rychlovka.Trošičku se drobí,ale moc chutný.1:-)

    • Dalibor Jakš
      Dalibor Jakš | 15. 11. 2008 09:13

      Rychlý a moc dobrý, dávám za 1

    • Jana
      Jana | 22. 4. 2008 18:11

      Tak,konečně jsem makovec vyzkoušela a musím potvrdit,že je moc dobrý.Pocákala jsem bílou a tmavou čokoládovou polevou a vypadalo to i moc hezky:o)

    • bara
      bara | 22. 1. 2008 18:16

      Vyborny, vyborny, vyborny! Davam za 1.

    • Aleachim
      Aleachim | 25. 10. 2007 10:29

      Na normalni plech jsem pouzila dvojnasobnou davku. Mak jsem koupila uz namlety. Vychladly makovec jsem potrela rybizovou marmeladou a posypala kokosem. Bylo to vynikajici a rychle (a zdrave - mak je dobry zdroj vapniku :)).

    • Michaela Navrkalová
      Michaela Navrkalová | 9. 10. 2007 18:05

      Tak včera jsem ho udělala. Je opravdu velmi dobrý a raz dva! Všem vřele doporučuji!

    • Jana
      Jana | 13. 9. 2007 12:51

      Ořechy i mák jsou mastné dost, není nutné přidávat další tuk. Když upečete ořechovou variantu, na to dáte čokoládovou polevu a ozdobíte šlehačkou, máte výborný dort. Všichni chválí a chtějí recept.

    • Šárka
      Šárka | 30. 8. 2007 06:55

      Upekla jsem přesně podle receptu a makovec byl naprosto úžasný.Zaprášilo se po něm.Příště ještě zkusím mák nahradit kokosem.Díky moc za recept.Jednoduché,rychlé,výborné-vřele doporučuji!!!!!§

    • Věra
      Věra | 28. 8. 2007 17:54

      Vyzkoušela jsem s mletými ořechy, těsto je vláčné, ale dávka vystačí pouze na malý pekáč.

    • VENDY
      VENDY | 28. 8. 2007 08:42

      MÁM JE DOST MASTNÝ, TAK PROTO NENI TŘEBA ŽÁDNÝ TUK.SUCHÝ TO ROZHODNĚ NEBUDE.

    • Anonym
      Anonym | 27. 8. 2007 18:23

      ..přidávám se k dotazu,jestli není to moc suché,když neuvádíte žádný tuk dio těsta?!

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 27. 8. 2007 12:59

      Není ten makovec moc suchý?Žádný olej nebo jiný tuk ?Líbí se mi,chtěla bych vyzkoušet:o)

    • Anonym
      Anonym | 27. 8. 2007 12:09

      Opravuji teplotu na 180 - 200 stuňů.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Sýrová pomazánka na topinky

    Sýrová pomazánka na topinky

    Květákové karbanátky II.

    Květákové karbanátky II.

    Ananasová čína

    Ananasová čína

    Mrkvový salát trochu jinak

    Mrkvový salát trochu jinak

    Salát Coleslaw alá KFC

    Salát Coleslaw alá KFC

    Kynuté koláče od maminky

    Kynuté koláče od maminky

    Kuřecí nudličky na nivě

    Kuřecí nudličky na nivě

    2x křenová omáčka se smetanou

    2x křenová omáčka se smetanou

    Dresing z kysané smetany

    Dresing z kysané smetany

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    35
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Jednoduchá koprová omáčka z mléka
    Jednoduchá koprová…
    20
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Co od vás batole doopravdy potřebuje k tomu, aby se pořád učilo něco nového?

    Reflex.cz Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    Alex Selsky o Netanjahuovi, izraelském soužití s Araby, zvládání covidu a 11. místě na žebříčku štěstí

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Makové řezy s citronem
    Makové řezy s citronem
    Makovec
    Makovec
    Makovec bez vajec II.
    Makovec bez vajec II.
    Makovec s ledovou polevou
    Makovec s ledovou polevou
    Makovec V.
    Makovec V.
    Makovky - sladké housky
    Makovky - sladké housky
    • Recepty.cz
    • Makovec raz dva - výborný
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí