1762
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutky, mléko, olej a rum. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec zapracujeme bílkový sníh.... více o Perníková bábovka s čokoládou a kokosem
Cukr vyšleháme s celými vejci do pěny, poté přilijeme mléko a znovu vyšleháme. Postupně zašleháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, olej a nakonec... více o Citrónovo-pomerančová bábovka
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Batáty přepulte podélně, nakrájejte je na silnější plátky a povařte v osolené vodě, asi 5 minut. Poté je slijte a nechte zchladnout. Z cibulek... více o Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, bude to trvat minimálně pět minut. Poté postupně zapracujte vejce, pak přidejte všechny suché suroviny a nakonec... více o Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o... více o Chlupaté knedlíky III.
Oloupané vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, solamyl a uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 16 dílků, ze kterých uděláme mokrou rukou koule.... více o Chlupaté knedlíky ze solamylu
Uvaříme vejce na tvrdo, máslo, majolku, sýr, hořčici rozmícháme, přidáme pokrájená vejce, osolíme, opepříme, dle chuti česnek a vymícháme pomazánku.... více o Dort pro chlapy
Omyté a oloupané cukety a brambory jemně nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Vymačkáme vodu a v míse promícháme se solí, kmínem, vejcem,... více o Cuketové chlupaté knedlíky
Cottage utřeme s cibulkou, česnekem a feferonkami. Množství česneku dáme podle chuti (já dávám tři stroužky). Osolíme, přidáme koření a papriky.... více o Chlapská pomazánka z cottage
Brambory jemně nastrouháme, vyluhovanou vodu z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou, strouhankou. Hodně promícháme, lžící nabíráme těsto a... více o Chlupaté knedlíky (klouzáky)
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka... více o Kuře na zelí a chlupatý knedlík
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Omytou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle nebo 1:1 hrubé a jemné struhadlo. Osolíme, přidáme vejce,... více o Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme... více o Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okmínujeme nebo opepříme. Cibuli pokrájíme, dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, na ní položíme maso,... více o "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán. Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,... více o Chlupaté volské oko
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s... více o Domácí režný chléb z Kanady
Vypracujeme těsto, necháme kynout cca 20 minut, pak znovu pořádně prohněteme. Dáme do máslem vymazané formy (třeba chlebíčková). Mikrotenový pytlík ... více o Domácí vícezrnný chléb
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme kvasnice. Do zbytku vody dáme... více o Domácí chléb
Rajče nakrájíme na tenké plátky, cuketu podélně nakrájíme na slabé dlouhé plátky škrabkou na zeleninu. Chléb obložíme plátky rajčete a cuketou,... více o Zapečený chléb s cuketou
Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek. Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto. Do těsta... více o Arabský chléb
Mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem. Mlékem a rozehřátým máslem zpracujeme v těsto, které pečeme v malých,... více o Žitný chléb
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme mléko (vodu) a lžičku cukru. Řádně promícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme sůl,... více o Grahamový chléb
Z každého krajíce vykrojíme střídku tak, aby kůrka měla šířku asi 1 cm a zůstala vcelku. Střídku natřeme paštikou. Kůrku dáme na pánev na horký olej,... více o Tajemný chléb
Smíchejte všechny přísady, ale uschovejte si stranou část rozšlehaného vejce. Vypracujte těsto (podle potřeby přidejte tuk či mouku), zformujte je do... více o Elfský Chléb Lembas
Do misky dejte cukr, lžíci mouky, vodu (o teplotě kolem 37 °C) a droždí. Promíchejte, přiklopte a nechte v teple vzejít. Až tekutina začne pěnit (tak... více o Chléb se sušenými rajčaty
Kuřecí řízky nakrájíme na kousky a naložíme do marinády ze sojové omáčky, trochy kečupu, bazalky, pepře, špetky soli a škrobové moučky. Necháme hodinu... více o Arabský chléb plněný masovou směsí
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Doprostřed udělejte důlek, vlijte do něj olej a 300 ml vody. Důkladně promíchejte, bude-li těsto tuhé,... více o Chléb bílý a jednoduchý
Připravíme si kvásek. Smícháme veškeré ingredience. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři díly, roválíme na... více o Chala - židovský sváteční chléb
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran. Veku spojíme a... více o Australský česnekový chléb
Podélně rozkrojené pity dáme asi na 30 sekund rozpéct do mikrovlné trouby (v klasické rozpékáme o chvilku déle, ale pozor, aby chléb příliš neoschl).... více o Plněný řecký pita chléb
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na... více o Domácí chléb II.
V míse promícháme oba druhy mouky, kypřící prášek a špetku soli. V jiné míse utřeme vejce a po troškách přidáváme olej a cukr. K mouce přidáme mléko... více o Kukuřičný chléb
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 30 minut. Pak přidáme zbylou... více o Bylinkový chléb
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém másle cibuli a papriku 3-4 minuty opékáme, osolíme,... více o Zapečený selský chléb
Krajíce chleba nakrájíme na půlky, namažeme každý z jedné strany sýrem a na pomazané strany dáme salám a přiložíme další kus chleba, který také... více o Chléb pro rychlé pohoštění
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme). Vypracujeme těsto, přidáme kousky... více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Pomazánkové máslo rozetřeme se sýrem, pridáme prolisovaný česnek a pak ostatní ingredience. Touto pomazánkou namažeme toustový chléb a zdobíme plátkem... více o Pomazánka na toustový chléb
Rozmraz špenát a vymačkej z něj co nejvíce vody. Zamíchej obsah sáčku z polévky s majolkou a kysanou smetanou a přidej špenát. Dej do ledničky alespoň... více o Chléb plněný špenátem
Ingredience vložit do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se kvasnice nedotýkaly tekuté části. Zapnout program KLASIK (ETA).Nastavuji velikost 2 a... více o Slunečnicový chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí (mimo oliv) tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Nastavíme velikost 1, program SPRINT (pekárna... více o Pizza chléb
Nejdříve vlijeme do pekárny na chleba všechny tekuté suroviny, přidáme sůl, cukr, mouku, krupici, do které nasypeme droždí. Zvolíme velikost jedna a... více o Italský bílý chléb
Všechny suroviny dáme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na Základní program (Basic).... více o Kmínový chléb
Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).... více o Chléb 100% celozrnný
Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich... více o Bramborový chléb II.
Všechny suché ingredience smícháme s pivem. Když máme hotové těsto, dáme do vhodného vymaštěného pekáčku. Přesto přelijeme rozpuštěné máslo. Troubu... více o Pivní chléb
Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK.... více o Obyčejný chléb
V chlebu uděláme zářezy tak, abychom ho celý neprořízli a zářezy byly od sebe asi 2 cm. Plátky šunky nakrájíme na čtvrtky, rajčata na kolečka, sýr na... více o Zapečený chléb
Chleba peču v malé domácí pekárně QUIGG CBM2000 nebo Clatronic BBA 2594, což je úplně nenáročné a velmi jednoduché. Do nádoby naliji nejdříve vodu,... více o Chléb bezlepkový pro domácí pekárnu
Také se vám stává, že předevčírem koupený chléb je tvrdý, jako kdybyste ho doma měli týden, a… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Je nejen chutný, ale i zdravý. A zároveň také jednoduchý na přípravu. Proto si stále častěji… Celý článek
Nadšenců, kteří si pečou vlastní chléb, je mezi námi stále víc. Není to totiž zdaleka tak… Celý článek
Znáte to, stačí chvilka nepozornosti, krátký telefonát nebo třeba diskuze s potomkem, a omáčka… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Máte rádi med? V čaji chutná mnohem lépe, než cukr, hodí se ale i při přípravě dresinků,… Celý článek
Přidáváte někdy do těsta na moučníky či chléb celé ořechy a ty vám všechny při pečení… Celý článek
Nejspíš už se vám taky někdy stalo, že vám ujela ruka se solí a z vynikajícího jídla se rázem… Celý článek