• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Obyčejný chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Obyčejný chléb

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Obyčejný chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 375
        ml voda
      • 0,50
        lžička cukr
      • 2
        lžička sůl
      • 1
        lžíce ocet
      • 5
        g droždí
      • 150
        g mouka Žitná - chlebová
      • 375
        g hladká mouka pšeničná
      • 1
        lžíce kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Suroviny vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Do mouky vyhloubit malý důlek a do něj vsypat kvasnice, zvolit velikost 1, program KLASIK.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Obyčejný chléb se zrníčky

    Obyčejný chléb se zrníčky

    Úplně obyčejný hrnkový chleba

    Úplně obyčejný hrnkový chleba

    Chléb

    Chléb

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • travitzka | 19. 2. 2012 21:25

      moc dobrý chlebík...

    • Vlasta Novák | 13. 2. 2012 09:49

      Dobrý den, opraveno. Díky za info

    • travitzka | 12. 2. 2012 20:57

      dobrý den, míry u octa a soli jsou lžíce nebo malá lžička? děkuji...

    • Martina Hanáčková
      Martina Hanáčková | 16. 9. 2009 20:17

      Dnes jsem tento chleba vyzkoušela a je opravdu dobrý. Za ty dva roky, co mám pekárnu, jsem už vyzkoušela spoustu chlebů, ale tento je první, který chutná stejně jako kupovaný. Dávám za 1 :-).

    • Alena Uldrychova
      Alena Uldrychova | 27. 1. 2009 22:19

      Výborný chléb. Krásně vykynul, byl nadýchaný s křupavou kůrkou. Pekla jsem v Moulinex Home Bread, přesně podle receptu. Pouze mám osvědčené, že droždí zamíchám do největší dávky mouky a dávám do nádoby jako poslední.

    • Di -
      Di - | 12. 1. 2009 15:47

      A taky v Albertu (celozrnná).

    • iva stockingerova
      iva stockingerova | 12. 1. 2009 11:39

      Sylvo,žitná mouka se dá např. koupit v hypermarketu Globus.

    • Sylva P.
      Sylva P. | 12. 1. 2009 09:45

      Žitná mouka se dá koupit v obchoďácích nebo musím do zdravé výživy? Díky

    • Věra Czudková
      Věra Czudková | 20. 1. 2008 17:25

      Paní Maruško,chtělo to méně vody a toho droždí jsem dala 3g.Je krásný,nadýchaný.Včera jsem jeden pekla kamarádce.Mockrát děkuji za radu!

    • Máří
      Máří | 13. 1. 2008 15:21

      Paní Věro, dejte pouze 350 ml vody a 2 g sušeného droždí (malá odměrka k pekárně). Háky vytáhněte hned po posledním hnětení.

    • Věra Czudková
      Věra Czudková | 12. 1. 2008 20:15

      Paní Maruško,všechny ingredience odměřuju přesně a vážím na digitální váze.Chleba je vynikající,ale vždycky po posledním kynutí a zahájení pečení mi střed klesne.A to už radši ani navytahuju metly.Fakt nevím,zkusím ubrat vody.

    • Maruš
      Maruš | 6. 1. 2008 15:19

      Paní Věrko,jak píše už paní Terezka,při posledním kynutí a pečení se už nesmí otevřít víko.A jinak všeobecně se střed propadá,pokud je moc droždí,nebo tekutiny.Z těsta se má vytvořit tužší,nelepivá koule.Pokud ji nemám,tak vždy ke konci hnětení přidávám trochu mouky.A droždí dávkuju přesně,nepřidávám.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 6. 1. 2008 12:39

      Neotvorila ste pekáreň ?

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 6. 1. 2008 12:16

      Včera jsme upekli, konečně se nám po delší době podařil dobrý chleba. Nahoře nebyl tak vypouklí jako na fotce, spíš rovný, ale jinak skvělý, výborný, dnes budem opakovat. Dávám velkou 1 a děkujem!!!

    • Věra Czudková
      Věra Czudková | 6. 1. 2008 11:27

      Nevím co jsem udělala špatně,ale po posledním kynutí se mi střed chleba propadl?Voní krásně,ale jestli bude k jídlu?

    • Lenka Karkulka
      Lenka Karkulka | 27. 10. 2007 15:27

      Dávám 1*. Moooc dobrý chlebíček. Poprvé jsem pokoušela udělat chleba s vlastním mícháním surovin ( a né jen kupovaná směs). Mooc dobrý začátek. Už se těším co udělám dalšího.

    • Lenka Karkulka
      Lenka Karkulka | 27. 10. 2007 15:22

      Je to můj první pokus upéct chleba (když nepočítám chleby, které jsou k dostání...jen nasypat do pekárny). A je tedy absolutně skvělý. A není nic lepšího než když dorazíte domů a tam vás přivítá vůně právě pečeného chleba.

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 5. 3. 2007 12:53

      Mají sušený kvásel v drogerii DM. Jak tam mají bio výrobky. Nezkoušela jsem ho, teď zkouším poprvé dělat opravdový-jsem zvědavá jak to dopadne. V tom DMku mají i koření do chleba-sáček se směsí a i nějaké směsi k pečení-ale nemám s nima zkušenost

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 4. 3. 2007 19:59

      Díky,hned jak budu mít cestu do města se tam mrknu.Teď pro změnu mě zajímá, kde se dá koupit sušený kvásek.Ta pekárna se stává nejoblíbenějším přístrojem, maká i 2x denně.

    • possum *
      possum * | 3. 3. 2007 12:32

      Kveto, hodne veci se da sehnat v Herbe v Olomouci na Dolnim Namesti. (Pod podloubim.)

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 2. 3. 2007 15:29

      Děkuji za rady, mouky už mám obě, v Olomouci jsem objevila 3 prodejny Penam.

    • Maruš
      Maruš | 1. 3. 2007 14:57

      Paní Květoslavo,žitnou chlebovou mouku taky kupuju v Tescu.S pšeničnou chlebovou je to horší.Někdo ji kupuje přímo ve mlýně,někde ji prodají v pekárně.Na Moravě jsou obě nyní k sehnání v prodejnách Penam.Síť prodejen najdete na www.penam.cz Taky je tam sortiment.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 1. 3. 2007 13:54

      Žitnou chlebovou mouku mají v Tescu a možná i Kufland, ale to si nejsem jistá. Místo chlebové klidně dejte i grahamovou nebo žitnou celozrnnou.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 1. 3. 2007 13:29

      Tak jsem si nechala k narozeninám darovat pekárnu.Tento chlebík jsem vyzkoušela jako jeden z prvních a je dobroučký.Jen prosím o radu, kde dostanu koupit chlebovou mouku?V supermarketech jsem nenašla,prodejna se zdravou výživou ji taky nemá.

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 27. 2. 2007 09:56

      Tak já jsem si tenhle recept vybrala jako svojí premiéru, zdál se mi jednoduchý a na suroviny nenáročný, protože jsem nechtěla zbytečně plýtvat surovinami jako třeba sýr, česnek, slanina atd. A na to, že jsem dělala chleba vůbec poprvé se nádherně povedl a je moc dobrý - chutná trochu jako šumava. Takže díky za recept a jdu zkoušet další a další. Vypadá to, že budeme jíst pořád jenom chleba... :o)

    • D K
      D K | 21. 9. 2006 19:43

      Dnes jsem upekla a už je skoro pryč. Je opravdu dobrý.Dávám 1

    • Libuše
      Libuše | 14. 9. 2006 23:17

      Dávám mu za 1.

    • Libuše
      Libuše | 14. 9. 2006 23:02

      CHlebík je opravdu výborný dřív se mi častokrát nepovedl ale od doby co ho peču podle tohoto receptu tak nemám problém .Vážbě super.

    • Anonym
      Anonym | 7. 9. 2006 15:20

      Příčina, proč se chleba propadl, je podle mě jen jedna - moc droždí. Dejte jen 1 kávovou lžičku - u pekárny je na to malá odměrka a určitě bude dobrý.

    • Anonym
      Anonym | 6. 9. 2006 21:23

      Prosím o radu, jakou tu hladkou mouku používáte? Díky

    • Iva Hoffmanová
      Iva Hoffmanová | 6. 9. 2006 08:55

      Včera jsem upekla a dnes je jen patička. Je úžasný a i nenáročný na ingredience.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 28. 8. 2006 16:03

      Příčin může být více, mezi nejčastější patří nevhodné množství tekutiny či velké množství droždí. Ale myslím si, že k tomuto receptu tato debata nepatří (spíš by to bylo vhodné téma do diskusního fóra). Tenhle chlebík je výborný.

    • Libuše
      Libuše | 28. 8. 2006 14:04

      Poradí mu někdo proč mi skoro pokaždé propadne skoro hotový těsto a když se náhodou nepropadsne tak je chleba strašně nizký?Budu ráda když mi někdo poradí.Děkuji.

    • Dagmar Štemberková
      Dagmar Štemberková | 19. 8. 2006 15:39

      Tak už jsem vyzkoušela dva chleby z vašich receptů a musím říct, že tenhle je úžasně jednoduchý a výsledek nemá chybu, konzistence, chuť no super doporučuji.

    • Táňa Urbánková
      Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:44

      Vynikající! Je to zatím nejlepší chleba, jaký jsem kdy v domácí pekárně dělala.

    • máma
      máma | 23. 5. 2006 12:49

      Je to fakt výborné!!! Doporučiji.Máma

    • Pavlína
      Pavlína | 9. 5. 2006 01:11

      Tenhle chleba je úplně skvělý. Chutná nejen teplý, ale i druhý den. Teda pokud zbude :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
    Chuťovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněné kokosky

    Plněné kokosky

    Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

    Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

    "Péřová" bublanina

    "Péřová" bublanina

    Květáková polévka s mrkví  II.

    Květáková polévka s mrkví II.

    Rabínův šoulet

    Rabínův šoulet

    Špenátová omáčka

    Špenátová omáčka

    Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

    Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

    Kachna pomalu pečená

    Kachna pomalu pečená

    Portobello s nivou a šunkou

    Portobello s nivou a šunkou

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    37
    Tortilla plněná mletým masem
    Tortilla plněná mletým…
    36
    Míchaná vejce s droždím
    Míchaná vejce s droždím
    23
    Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
    Hovězí na houbách s…
    22
    Kynuté koláče od maminky
    Kynuté koláče od maminky
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovali

    Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovali

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    • Recepty.cz
    • Obyčejný chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí