Elfský Chléb Lembas

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte všechny přísady, ale uschovejte si stranou část rozšlehaného vejce. Vypracujte těsto (podle potřeby přidejte tuk či mouku), zformujte je do tvaru koule a uložte asi na hodinu do ledničky. Pak z něj vytvarujte váleček a nakrájejte jej na plátky asi centimetr silné. Potřete lembas zbytkem vejce (můžete jej ozdobit rozinkami, chcete-li).
2
Pečte v troubě předehřáté na 175 °C 10-20 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu. Nenechávejte jej ztmavnout, chutnal by pak hořce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kaila
    Kaila |

    10. 8. 2015 06:49

    Je to vlastně jednoduché linecké, že? Nám to bohužel ztvrdlo... ale voní dobře.necháme ho den změknout a uvidí se.

  • terka
    terka |

    8. 8. 2014 15:30

    chtělo by to fotku

  • terka
    terka |

    8. 8. 2014 15:30

    chtělo by to fotku

  • Borec
    Borec |

    18. 3. 2011 17:11

    vynikající je to mňamka 8-) <3 :-)) ;-) :-) :-D :-[

  • Anonym
    Anonym |

    4. 8. 2007 20:24

    FFFFFFFFFFŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮJJJJJJ