Zuzko , žitná mouka není bezlepková . Nikdy jsem chleba jen z žitné mouky nepekla , mouky míchám , protože pouze z celozrnné byly těžké a propadávaly se - i z pšeničné celozrnné . . .
Zuzana Coufalová
|
2. 12. 2007 21:11
Máří má pravdu. Kynutí souvisí s obsahem lepku v mouce. Pšeničná mouka ho obsahuje dost a tak dobře nakyne. Ale bezlepkové mouky (např. žitná, kukřičná, bramborová atd.) jen těžko nakynou. Potom je chléb právě propadlý, hutný apod. Je lepší vždy trochu té pšeničné anebo přidat hotový kvásek.
Máří
|
16. 11. 2007 15:23
Tento recept je na pšeničnou moukul. Pokud pečete ze žitné mouky, musíte si udělat nebou koupit kvásek. Nebo můžete namíchat mouky v poměru 1 díl žitné, 2 díly pšeničné.
Anonym
|
15. 11. 2007 15:04
CHLEBA BYL NA NIC!! POSTUPOVAL JSEM PODLE RECEPTU A POUŽIL JSEM ŽITNOU CELOZRNOU. UVNITŘ BYL CHLEBA JAKO BLATO, ALE NABYLO TO TÍM, ŽE BY BYL NEDOPEČENÝ. ASI ŠPATNÁ VOLBA MOUKY, CHTĚLO BY TO RECEPT UPŘESNIT!!
Lenka Dohová
|
14. 3. 2007 09:32
Dobrý den, já mám problém s celozrnou moukou dělala jsem to přesně podle receptu koupila jsem mouku klasa celozrná a chleba mi úplně spadl a byl na vyhození. Tak nevím jestli ta mouka byla špatná. Všechno dělám přesně podle návodu. Jo a nedávala jsem celaskon ten jsem v receptu neměla. díky za radu
Anonym
|
11. 10. 2006 10:31
Vitamin C stačí obyčejná tableta(šumivý je zbytečně drahý na pečení), kterou rozdrtím, ale ještě lepší je si koupit sypký vit. C. Ale přiznám se, že jsem musela obejít asi 5 lékáren, než jsem ho sehnala.
Danuše
|
10. 10. 2006 14:53
Chleba je výborný, přidala jsem ořechy, slunečnicová a dýňová semínka. Tabletu celaskonu jsem lehce rozdrobila do vody. Má napomáhat lepšímu kynutí celozrnných chlebů. A ta jahodová příchuť celaskonu fakt nebyla vůbec znát:-)
Maruš
|
5. 10. 2006 14:35
Nikdy jsem ještě nepekla s vit.C.Koupit obyčejný Celaskon,nebo něco jiného?A pak tu tabletu rozdrtit,nebo nechat tak?Taky by mě zajímalo,z jakého důvodu se tam přidává.Poradíte?Děkuji moc.
cácorka
|
15. 8. 2006 16:53
Moc ráda bych domácí chleba vyzkoušela, ale nemám pekárnu :-( Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak dlouho a na jakou teplotu by se dal upéct v běžné elektrické troubě? Děkuji :-)
Lenka S
|
20. 7. 2006 19:11
I já mám Etu, peču to na programu č.5 - celozrnný a je to bez problémů.
Sarka
|
18. 7. 2006 16:02
Prosim, mohl/a byste zde popsat, jak Vas Wholewheat program v Panasonicu pece? Tj. kolikrat program hnete testo a jak dlouho ho nechava kynout. Ja mam ETU a tam program na 5 hodin neni.... Diky S.
Melánia Fialová
|
12. 5. 2006 10:22
Chlieb som vyskúšala, je výbornýá, ale pridala by som nabudúce slnečnicové semienka a sézam. Čerstvý je vynikajúci a nedá sa porovnať s kúpeným.