Arabský chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí a několika lžic vody připravíme kvásek. Ve vyhřáté míse zaděláme mouku smíchanou se solí, kvásek a teplou vodou na tužší těsto.
2
Do těsta přidáme lžíci oleje. Těsto potřeme olejem a necháme kynout asi 2 hodiny na dvojnásobný objem.
3
Rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vypracujeme placku asi 1/2 cm silnou. Placky poprášíme moukou a necháme přikryté 1/2 hodiny v teple.
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na vymaštěném plechu 10 minut shora navlhčené vodou.
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Olej Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    22. 2. 2008 19:48

    V Německu žije poměrně hodně Arabů a Turků, takže je tam velký počet Kebab Housů, kde se mužeme pochopitelně setkat i s arabským chlebem, zejména s chlebem "Pide", jak se správně jmenuje varianta arabského chleba, který se recept pokouší napodobit. Nicméně mám právě od v německu žijících Arabů pár jejich receptů...i na "Pide" (mírně se liší od zdejších receptů na arabský chléb), takže jej a asi i některé jiné z těchto receptů v příštích dnech či týdnech postupně přidám. Mimochodem pro Brňáky mám tip na zcela nově otevřený Kebab House. Nachází se na Štefáníkové u šalinové zastávky Hrnčířská. Chutný kebab tam dostanete ve výborném arabském chlebu Pide. ;-)

  • kveta
    kveta |

    2. 10. 2004 19:12

    Velmi jednoduchýděkuji

Abecední seznam: