Bramborový chléb II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvasnice, cukr, vlahé mléko a trochu mouky smíchejte v řidší hmotu. Brambory oloupejte, jemně nastrouhejte do plátna, vymačkejte a šťávu z nich zachyťte. Vymačkané brambory rychle vmíchejte do těsta. Přidejte vejce, sůl a zbytek mouky, zpracujte pružné těsto. Těsto nechte kynout. Šťávu z brambor slijte a usazený škrob vmíchejte do těsta.
2
Chlebíčkovou formu vymastěte máslem nebo vyválejte bochánek a položte ho na vymaštěný plech a nechte vykynout těsto na dvojnásobek. Vykynuté těsto dáme péct cca na 1 hodinu v elektrické troubě na 200 °C.
3
Upečený chléb nechte vychladnout a teprve potom vyklopit.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Tuk Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: