Bylinkový chléb

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g žitná hladká mouka
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 40
      g droždí
    • 0,3
      l voda
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      špetka cukr
    • 80
      g rostlinný olej
    • 4
      lžíce posekané bylinky cibulová nať, kopr, bazalka, pažitka, petrželka, estragon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 30 minut. Pak přidáme zbylou mouku, sůl a bylinky. Nakonec těsto prohněteme. Pro usnadnění pečeme v dortové formě nebo srnčím hřbetu 30 minut (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    3. 4. 2012 10:53

    Dobrý den, skutečně je to tak, opraveno dle staré verze.

  • RauM
    RauM |

    3. 4. 2012 10:41

    určitě bylo míněno 1/4 l vody!! prosíme o opravu receptu!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    2. 4. 2012 20:53

    Dělala jsem přesně podle receptu a opět se mi to vůbec nepovedlo. Těsto bylo hrozně řídké, palačinkové, bylo ho na dvě dortové formy. Při pečení nakynulo, pak lehlo, udělala se kůrka, ale vevnitř byl "chleba" tekutý. Nevím, kde se stala chyba, dělala jsem všechno podle návodu. :( :( Podle mě je tam špatně množství vody.