Cukety oloupeme, rozřízneme, jádra odstraníme a nastrouháme, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, očištěné nastrouhané mrkve, nadrobno nakrájenou... více o Bramborový salát s cuketou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Do jednoho rohu nádoby vsypeme sůl, do protějšího cukr. Doprostřed mouky uděláme důlek, do kterého... více o Bílý toastový chléb
Cibulku nakrájíme a necháme v kastrolu zesklovatět, přidáme houby, kmín, feferonku, sůl a masox. Vaříme do poloměka, přidáme papriky krájené na... více o Houbová omáčka III.
I. varianta - Masová směs: maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr... více o Krakonošův dlabanec
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a... více o Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme... více o Chalupářské brambory
Oloupeme a nastrouháme cuketu, poté ji necháme chvíli odstát, aby pustila přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme drobně pokrájenou... více o Pikantní cuketové karbanátky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH (Eta, Vega apod.), velikost I. (malý bochník). Po upečení vyklopíme z... více o Bílý chléb
Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na... více o Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě
Omytá rajčata nakrájíme spolu s cibulí na půlkolečka, přidáme majonézu a bílý jogurt. Ochutíme trochou soli, cukrem(raději moučkovým) a worchestrem.... více o Rajčata v majonéze
Nakrájíme chleba na plátky, vykrojíme vnitřek. Mezitím si rozkvedláme vajíčko se solí a pepřem. Nakrájíme sýr na plátky tak, aby se nám vešel na... více o Topinky se sýrem II.
Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do... více o Bochánek z domácí pekárny
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže... více o Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a dusíme do měkka. Rýži za syrova prudce opečeme na... více o Zapečené houbové rizoto
Do horkého mléka namočíme ovesné vločky a necháme nabobtnat (cca 15 min.), pak přidáme žloutek, mouku, cukr, sůl, strouhanku a jablka a promícháme.... více o Jablečné lívance s ovesnými vločkami
Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1 hodinu do ledničky, lépe se pak... více o Křehké ovocné knedlíky
Do mísy dáme prolisované brambory, přidáme měkké máslo, vejce, sůl, mléko a mouku. Vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném vále utvoříme váleček... více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Do sklenic naložíme okurky, nejlépe rozkrojené na polovinu a proložíme je koprem. Pak v hrnci hodně převaříme vodu se solí (na 1 litr vody dáme 40 g... více o Celoroční kvašáky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.) pekárny Eta (Vega, Clatronic apod.). Po upečení... více o Kmínový chlebík
Vařené ochladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Malinko je osolíme a důkladně propracujeme na vále posypaném moukou. Uděláme šišku a krájíme kousky,... více o Bramborové placky s tvarohem II.
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu... více o Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté... více o Rýžový nákyp s jahodami
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme... více o Domácí celozrnný chléb
Jablka nakrájíme na kolečka a rozložíme do pekáčku, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy a skořicí. Rozšleháme vejce, cukr, špetku soli,... více o Jablečný nákyp
Veškeré ingredience zpracujeme v těsto (nejlépe v hnětači na těsto - cca 15-20 minut).Poté vyjmeme a necháme cca 5 minut odpočinout. Následně... více o Pizza těsto II.
Vykrojíme středy krajíců. Na malé kostky nakrájíme šunku a sýr, přidáme je do rozmíchaných vajec, osolíme a opepříme. Na pánev s rozpáleným tukem... více o Vykrajované chleby
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto. Vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na... více o Pita (suchá obilná placka)
Houby nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli, usmažíme dohromady, pořidáme utřený česnek,... více o Houbový guláš III.
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší... více o Trhanec II.
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT pekárny ETA (či CAKE u pekárny VEGA apod.). Po upečení vyklopíme a necháme... více o Rychlobábovka z domácí pekárny
Uděláme si nejdříve kvásek do misky. Mouku prosejeme nejlépe 2 krát (těsto je pak lepší) a nastrouháme do něj studené máslo. Přidáme kvásek, žloutky,... více o Buchtičky NEJ
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme... více o Nivovo-česnekový chléb
Brambory uvaříme (nové klidně ve slupce), necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plech. Máslo (množství... více o Bramborové dukátky
Dáme vařit těstoviny. Mezitím připravíme omáčku: osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme konzervu drcených rajčat a sojový granulát.... více o Těstoviny pro vegetariány
Do lehce vymazané zapékací mísy položíme uvařené těstoviny (na plátky nakrájené brambory), osolíme, opepříme, a na to poklademe na růžičky a plátky... více o Zapečené těstoviny v bešamelu
Cukety nastrouháme na jemno, posolíme a po chvíli vymačkáme šťávu. Uděláme si těsto na palačinky klasickým způsobem - rozšleháme vejce, přidáme mléko,... více o Cuketové palačinky
Z ingrediencí na rýchorky uděláme těsto jako na bramboráky - brambory nastrouháme, přidáme sýr, vejce, trochu soli a teplé mléko (aby brambory... více o Rýchorky se špenátem
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo soli. Cibuli můžeme předem osmahnout, pórek můžeme doplnit česnekem,... více o Pórkový chléb
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí. Pečeme na základní program (pekárna ETA,... více o Česnekový chléb II.
Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nadrobno nastrouháme. Přidáme koření, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a lučinu. Z takto hotového těsta... více o Zakysaná bramborová kukadla se zeleninou
Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Pekárna ETA (Vega, Clatronic).... více o Minipizzy pro domácí pekárnu
Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém... více o Slaninový chléb
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí... více o Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Celé kloboučky hlívy osolíme, okořeníme pepřem, sladkou mletou červenou paprikou a z obou stran opečeme na malém množství oleje do zlatova.... více o Smažená hlíva
Sušené houby povaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom je scedíme. Scezené houby opražíme na másle do měkka. Oloupané a nastrouhané brambory... více o Houbové halušky
Brambory prolisujeme a k vychladlým přidáme jemný tvaroh, cukr, vejce, rozinky, strouhanou kůru, špetku soli, mouku. Dobře zpracujeme a z těsta... více o Tvarohové krokety
Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm,... více o Mrkvové kuličky
Všechny tři druhy mouky promícháme v míse a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme droždí a 100 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a... více o Žitný chléb II.
Těstoviny uvaříme na skus. Brokolici rozebereme na růžičky, odkrájíme stonky a opláchneme pod studenou vodou. V hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme.... více o Těstoviny s brokolicí, nivou a kysanou smetanou
Vše oloupat, vykrájet semena z paprik a nasekat na menší kousky, smíchat se vším ostatním a pomalu vařit asi 3 hodiny občas zamíchat, až je z toho... více o Rajčatovo-paprikové čatní