Cuketové palačinky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks cuketa 2-3 malé - do 20cm a 3-4cm v průměru
    • 1
      l mléko
    • 5
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce kopr
    • rostlinný olej na smažení
  • Náplň
    • 2
      kostka tvaroh pokud z vaničky tak 1-2 lžíce sušeného mléka
    • 200
      g majonéza
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g ořechy
    • 1
      sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukety nastrouháme na jemno, posolíme a po chvíli vymačkáme šťávu. Uděláme si těsto na palačinky klasickým způsobem - rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku, nastrouhané cukety a nakrájený kopr. Usmažíme palačinky. Tvaroh smícháme s majolkou, přidáme sušené mléko, prolisovaný česnek, sůl a ořechy. Plníme vychladlé palačinky a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.
2
Recept pochází z jídelníčku restaurace "Oreov lad" ve Skopije, Makedonie.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    1. 9. 2008 14:02

    Tenhle recept od Airan doporučuju pozornosti všech, co už mají klasické smažené cukety plné zuby. Je to velmi chutné a neotřelé jídlo. Podobně se dělají i Kravské palačinky, též od Airan. Dávám samozřejmě 1.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 8. 2006 13:36

    Jani, dekuji za duveru, potesila jste me. Dejte vedet prisim zda chutnalo.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 8. 2006 12:43

    Pani Atherton, to teta Milice zvladne hrave - 3 velke panacky se salatkem jako aperitiv, k veceri a pak do pulnoci sedmicku vina:-) Palenka ovsem musi byt taky z hroznoveho vina, jinak ji boli hlava:-) A v 75 letech vecer klidne protanci:-))

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    9. 8. 2006 12:20

    Myslim ze po takovem mnozstvi alkoholu bych neprisla ani na to, jak se dostat domu:o]

  • Jana
    Jana |

    9. 8. 2006 11:30

    Vaše recepty Airan jsou vždycky zajímavé.Určitě o víkendu vyzkouším.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 8. 2006 11:17

    Zapomnela jsem napsat, ze pokud zbyde napln -je to vynikajici dresink na okurkovy salat. Nebo vezmu prerostlou nakladacku, vydlabu prostredek se seminkama a naplnim tim.