Žitný chléb II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml voda
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 250
      g žitná mouka celozrnná
    • mouka 150 g hladké bílé mouky a 150 g celozrnné pšeničné mouky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny tři druhy mouky promícháme v míse a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme droždí a 100 ml vlažné vody. Droždí s vodou zamícháme a necháme kynout 5 minut. Potom přidáme zbytek vody, ocet a sůl. Vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na pomoučeném vále těsto ještě jednou prohněteme. Vyformujeme bochník chleba a necháme kynout 15 minut.
2
Položíme na plech a povrch potřeme slanou vodou. Vložíme do trouby spolu s nádobou s vodou. Pečeme 15 minut při 250 °C. Když chléb začne tmavnout, zmírníme teplotu na 150 °C a dopékáme 40 minut. Po vyjmutí z trouby potřeme chléb vodou.

Komentáře k receptu

  • Chleba
    Chleba |

    12. 7. 2014 13:33

    To přeci není žitný chléb :-( :-P