Zapečené houbové rizoto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Terki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g houby i žampiony
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 0,3
      kg rýže ve varném sáčku
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 0,5
      balíček mražená zelenina jarní směs, apod.
    • 0,3
      l zeleninový vývar
    • 1
      špetka petrželka
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a dusíme do měkka. Rýži za syrova prudce opečeme na oleji (já to dělám přímo ve skleněné zapékací míse), přidáme mletou papriku, mraženou zeleninu a dušené houby, zalijeme zeleninovým vývarem (aby byla rýže těsně potopená), zakryjeme poklicí a dáme do trouby péct cca na 30-40 min., až se všechna tekutina vydusí a rýže je měkká.
2
Hotové sypeme petrželkou. Je to rychlé a dětí velmi oblíbené jídlo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • D.V
    D.V |

    5. 9. 2006 21:45

    DNESKA JSEM ZKOŠELA A BYLO TO MOC VÝBORNÉ I MANŽELOVI CHUTNALO KTERÝ TO MOC NEMUSÍ. PŘÍŠTĚ DAM VIC ZELENINY JINAK SUPR.