Buchtičky NEJ

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g máslo (Dát na hodinku předem do mrazáku)
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g droždí Kvásek
    • 1
      lžíce cukr Vrchovatá
    • 250
      ml šlehačka (33 %)
  • Tvarohová náplň
    • tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • cukr
    • vanilkový cukr
  • Ořechová náplň
    • džem
    • mleté ořechy Hrubě (půl na půl)
  • Čokoládová náplň
    • arašídový krém
    • ořechy
  • Zálivka
    • 125
      g máslo
    • 100
      ml hnědý rum
  • Na obalení
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme si nejdříve kvásek do misky. Mouku prosejeme nejlépe 2 krát (těsto je pak lepší) a nastrouháme do něj studené máslo. Přidáme kvásek, žloutky, vejce, sůl a zpracujeme těsto. Dáme vykynout.
2
Připravíme si náplně. Z vykynutého těsta odkrájíme malé kousky, prstama roztáhneme a plníme náplní. Dáváme na plech (používám papír na pečení) kousek od sebe TOU ZADĚLANOU STRANOU NAHORU! Když se při pečení trochu otevřou nevadí, naopak. Péct na 170 °C zhruba 20 minut. Rozpustíme máslo a přilejeme rum. Ještě vlažné koláčky polejeme rumovou zálivkou a hned obalujeme v cukru ze všech stran.
3
Jsou to ty nejlepší buchtičky - NEJdražší, NEJpracnější, NEJlepší :-), které jsem kdy dělala (na svatbu), ale musí být opravdu malinké. Je to vítaná změna místo okoukaných klasických koláčků.

Komentáře k receptu

  • 6Verunka 6
    6Verunka 6 |

    3. 8. 2010 20:18

    Jsou báječné. Pekla jsem ve čtvrtek, s pracností to není tak náročné. Těsto krásně vykynulo, dobře se s těstem pracovalo. A chutnaly všem.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 8. 2006 20:12

    Daireann, kynuti testa zelezi na kvalitu kvasku a teplote pri kterou kyne, cas nelze odhadnout:-))

  • Daireann
    Daireann |

    15. 8. 2006 16:14

    chtěla bych tento recept zkusit, prosím vás, jak dlouho se má těsto nechat vykynout?a přidávám se k předchozí otázce - není tím arašídovým krémem myšleno něco jako Nutella? děkuji předem za odpověď

  • Airan
    Airan |

    13. 8. 2006 10:01

    Pani Jano, omlouvam se, mela jsem na mysli cokoladovy arasidovy krem, ten co se dostane koupit jako "nugeta"

  • Jana
    Jana |

    12. 8. 2006 21:21

    Mám dotaz. Do čokoládové náplně by měla patřit čokoláda. Není chyba v kombinaci arašídového krému s ořechy?Ráda bych je dětem upekla,vypadá to moc dobře.Děkuji

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    11. 8. 2006 11:51

    Tak anonym č 2 odpovedel za mne, dekuji:-) Delala jsem je predevcirem, usou uzasne, hlavne vydrzi dlouho. Jsem si jista, ze si ostudu na tu svatbu netrhnu:-) P.S. Do te dzemove naplne jsem pridala cukr, zdalo se mi malo sladke.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 8. 2006 21:40

    slehacka je na kvasek - dat do ni cukr a rozdrobit drozi a az vzejde,tak tim zadelat testo

  • Anonym
    Anonym |

    10. 8. 2006 20:09

    Airan , a ta vlazna slahacka je na co ?