• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bílý chléb
    Napište svůj komentář k receptu

    Bílý chléb

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 180 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bílý chléb
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 350
        ml voda
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        lžička cukr
      • 150
        g krupice
      • 350
        g hladká mouka
      • 1
        lžička droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH (Eta, Vega apod.), velikost I. (malý bochník). Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bílý chléb dokonalý

    Bílý chléb dokonalý

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Bílý superrychlý česnekový chléb

    Bílý superrychlý česnekový chléb

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lenka Bauerová | 27. 1. 2012 13:25

      Výborný bílý chléb.

    • Květa Kasíková
      Květa Kasíková | 16. 3. 2009 13:07

      Pro Andreu: Milá Andreo, mám taky Severin pekárnu a musím říct, že tu beznaděj co popisujete jsem zažívala taky. Všem se dařilo a mě - totéž, chleba byl hutný, lepivý a propadlý. Dali jsme pekárnu do reklamace s tím, že budem chtít vrátit peníza, ale k našemu překvapení byla pekárna bez závad. Nechala jsem jí v krabici a znechuceně to vzdala. Po čase přišla ségra s tím, že by jí zkusila, vysmála jsem se jí a s klidem jí to nechala. K mému překvapení se jí vše dařilo a pěla chválu na skvělé chleby i těsta co tam zkoušela. Naprostý šok! Pak jsme si sedly a dlouze diskutovali o receptech i postupech pečení, vzala jsem si ji zpátky a zkusila jsem chleba z receptů vzadu s podmáslím. Výsledek skvělý!! No nezbývá mi než zkontatovat, že se jim v té řadě něco nepovedlo a tím, že to při té reklamační opavě rozebrali tu poruchu zřejmě odstranili, at vědomě nebo nevědomě. Tak tedy zkuste to taky, trvalo to 30 dní, ale stálo to za to. Přeji hodně skvělých chlebů, já zrovna jeden peču!

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 11. 2. 2008 00:30

      pro anonyma - mám také Alasku 2600 asi měsíc a od té doby jsem nekoupila chleba jen peču a jsme moc spokojeni. Dělala jsem i kynuté těsto na rohlíky a buchty a také jen spokojenost. Tak douvám,že to bude i nadále. Přeji s Alaskou hodně úspěchů.

    • Pavel Jašek
      Pavel Jašek | 10. 2. 2008 00:17

      Na druhu pekárny záleží určitě, protože výsledné pečivo je ovlivněno mnoha faktory, zejména záleží na velikosti formy (souvisí to pak s množstvím a poměrem ingrediencí) a způsobu zpracování těsta - tedy tvar háků, (trošku i) jejich počet, síla; no a pak program, který běží. Více o tom, jak vybrat pekárnu je např. zde: http://www.mojepekarna.cz/jak-vybirat-domaci-pekarnuNevím, jestli zde zvolený program Sandwich je nejlepší, přecejenom je to klasický chleba, na který by určitě šel použít program Basic. Moc nedoporučuji ty rychlo-režimy, často se mi stalo, že těsto nebylo správně propracováno, vykynuto či propečeno... Rozhodně je třeba si kompletně přečíst návod k domácí pekárně, člověk tam narazí na spoustu tipů, řešení problémů a dalších užitečných informací, šitých na konkrétní pekárnu.

    • Anonym
      Anonym | 20. 1. 2008 12:30

      Myslíte, že záleží i na druhu pekárny? Mám Alasku..

    • Bea Folwarczná
      Bea Folwarczná | 29. 11. 2007 17:25

      Andreo Stachová zkus dát více droždí.

    • Andrea Stachová
      Andrea Stachová | 13. 3. 2007 19:55

      pekárnu jsem vůbec neotvírala.dala suroviny zavřela a nastavila program a nechala to být. Otvírala jsem ji až po zkončení programu.myslím,že to špatně vykyne, opravdu nevím. Hodně zámých ji má a jsou spokojený jen mě se to nedaří.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 10:56

      Nevím, co znamená slovo "mankavý", ale zkontrolujte správné usazení háků, podle popisu je těsto asi jednak špatně promíchané, druhak špatně vykynuté. Při kynutí a pečení nesmíte pekárnu otvírat.Jinak to vypadá na nějakou chybu pekárny, zkuste ji reklamovat.

    • Andrea Stachová
      Andrea Stachová | 13. 3. 2007 10:39

      prosím o radu mám domácí pekárnu teprvve týden a zkoušíme růune recepty jen , aby se nám povedlo docílit nějakého chleba a zatím bez úspěchu. Vždycky se mi rozdělí na dvě půlky a a jsou ztoho dvě koule. Ted sem zkoušela váš recept už to zkoro vypadalo jako chleba ale na hoře mi zůstala mouka a ve vnitř byl takový mankavý. I recepty co byly v návodu tak se nezdařily. Dělám vše podle návodu dodržuju postup, váhu, vše, ale nedaří se poradíte mi prosím? Mám pekárnu SEVERIN BM 3986. Děkuji

    • Jana
      Jana | 17. 2. 2007 10:10

      děkujeme za radu mouky jsme koupily a chléb je výborný pečeme stále jiné vyskoušet se musí Jarko děkuji za radu naschledanou

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 14. 2. 2007 16:37

      Jano, speciální mouky seženete ve zdravých potravinách ( bio ), také velké supermarkety typu Kaufland či Tesco už mají chlebové mouky.

    • Jana
      Jana | 14. 2. 2007 12:46

      dnessi jdu koupit pekárnu tak mě držte palce ale dyž čtu některé recepty tak přemýšlím kde to koupit mám namysli některé druhy mouk děkuji a čekám na rady

    • Sarka Wurmova
      Sarka Wurmova | 11. 11. 2006 20:17

      dekuji za vase recepty jsem rada ze jsou tu a ze tu je napsanej i krasnej postup.

    • Lenka Malachtová
      Lenka Malachtová | 20. 9. 2006 00:26

      díky že tyto recepty sem dáváte, páč chci zkoušet stále nové věci které jsou staletí již známá.avšak pro mě je to novodobý objev, zítra vyzkouším

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 2. 9. 2006 19:05

      Já použila dětskou krupičku a vše dopadlo skvěle.

    • Danuše
      Danuše | 2. 9. 2006 15:30

      Používám předměřickou pšeničnou hrubou krupici (Tesco). Prý se bez problémů dá použít i dětská krupice, ale to vyzkoušeno nemám.

    • Anonym
      Anonym | 1. 9. 2006 21:29

      Paní Danuše, krupicí je míněno jako dětská krupice? Nebo jakou používáte Vy? Děkuji

    • Danuše
      Danuše | 28. 8. 2006 20:48

      Díky. To jsem moc ráda.

    • Katka Altmanová
      Katka Altmanová | 28. 8. 2006 17:57

      upečeno, půlka je snědená, takže jako vždy Váš recept nezklamal.posílám 1

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Slané pečení
    Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Krupice Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřové koleno mňam

    Vepřové koleno mňam

    Prezidentské maso

    Prezidentské maso

    Hovězí na houbách II.

    Hovězí na houbách II.

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Mrkvová bábovka

    Mrkvová bábovka

    Bleskový fazolový salát

    Bleskový fazolový salát

    Houbové placičky s rýží

    Houbové placičky s rýží

    Vynikající kuře na paprice

    Vynikající kuře na paprice

    Gyros krkovice na cibuli

    Gyros krkovice na cibuli

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    27
    Smetanová pórková polévka s bramborem
    Smetanová pórková…
    26
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    25
    Smaženka s restovanou zeleninou
    Smaženka s restovanou…
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    21
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 6 trendů pro rok 2021: Jaké kousky byste měla doplnit do šatníku?

    6 trendů pro rok 2021: Jaké kousky byste měla doplnit do šatníku?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Bílý chléb
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí