Jablečný nákyp

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g jablka
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy
    • 0,5
      l mléko
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nakrájíme na kolečka a rozložíme do pekáčku, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy a skořicí. Rozšleháme vejce, cukr, špetku soli, mléko a mouku a touto směsí všechno zalijeme. Pečeme asi 20 minut na 200 °C, potom zmírníme a dopečeme.
2
Je to výborné studené se šlehačkou a kakaem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    10. 2. 2011 18:48

    Moc dobré. Nutno dělat v tenčí vrstvě, aby se těsto dobře propeklo.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    15. 10. 2006 18:07

    Ano, pekáček se vymazává máslem.

  • Mona
    Mona |

    15. 10. 2006 16:48

    To maslo je na vymazani pekacku?

  • Monika2
    Monika2 |

    15. 10. 2006 10:13

    Mám podobný recept, místo mouky přidávám strouhanku namíchanou s piškotovými drobečky. Pokud zbyde vánočka nebo sladké pečivo, usuším a udělám strouhanku z něj. Máme rádi s kys. smetanou, v níž je rozmíchaný vanilkový cukr. Na jablka se dá položit i na kolečka banán, který zbyl nebo meruňkový kompot. trošku se to obmění. Jsem ráda, že jsem si tenhle recapt připomněla, dlouho jsem nedělala a jablek je teď fůra... Díky!

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    8. 10. 2006 19:51

    Vynikajuci!!!!!